Aktywne Wpisy
Tja88 +23
Wczoraj stwierdziłem, że żyjemy w świecie brudasów. Mam miejsce w parkingu podziemnym bloku, który dawniej co jakiś czas był czyszczony maszynowo. Od jakiegoś czasu nie jest i po zimie miejsca parkingowe są brudne, zapiaszczone. W samochodzie mam welury, więc postanowiłem, że ogarnę sobie swoje miejsce we własnym zakresie. Z pracy pożyczyłem bardzo fajną, gęstą i miękką miotłę, którą najpierw pozamiatałem piach i pył. Następnie przejechałem całość odkurzaczem, a na koniec zmyłem miejsce
Wzięliśmy w 5 osób tę blachę jak do ciasta 45x33 i szczerze się zawiedliśmy.
Praktycznie sama buła smakująca jak marketowy gotowiec, jakiejś najtańsze składniki na wierzchu, a to wszystko w towarzystwie "ośmiu sosów" jak głosiło menu. Przy czym ta ósemka okazała się jednym dzbankiem ciepłego wodnistego sosu "pomidorowego" jak do gołąbków, robionego z proszku ( ͡° ʖ̯ ͡°) Mam nadzieję, że nie wraca to do gara jak ktoś nie rozleje wszystkiego.
Doprawdy niecodzienne połączenie. Szczerze jestem zdziwiony, że taki lokal się tyle lat trzyma z tego typu smakami. Ktoś wie czy pizza na cienkim albo makarony są tam w tym samym stylu? Bo raczej nie odważę się tam pójść drugi raz wtedy.
Zdjęcie poglądowe z google maps.
#szczecin
ciesz się że nie zamówiłeś na ekstra grubym cieście, kiedyś zaintrygowany to wziąłem i to jest dosłownie 5 centymetrowe suche ciasto drożdżowe obsypane na górze składnikami jak mrożona pizza.
Nikt tylko nie dopisał, że to 10 samych spodów ułożonych warstwami na sobie, a na górze lekko posypane chyba ze 3 składniki. Jeszcze babka (bardzo miła) poprosiła o zabranie szklanek na bok, bo "zaraz gigant wjedzie". Myśleliśmy, że to będzie po takiej zapowiedzi
jeszcze żeby ono było dobre i na przykład przełożone serem w środku, ale całość jest po prostu beznadziejna.
To nie jest normalna pizza, tylko taka jakby wariacja na temat pizzy z czasów komuny kiedy to ktoś usłyszał o pizzy ale nie bardzo wiedział co to jest i