@indiana22: niewiem, może to dzisiejsze czasy, może to tylko ja, ale tej xcom`iwatosci pierwszej czesci żaden remake miał już nie bedzie :( gra dobrze zrobiona, twórcy staneli na wysokości zadania ale.. to juz nie to :(
@indiana22: no i tu mamy konflikt wspomnień i nowości... zależy kiedy grałeś. do remake'u nie mam jeszcze dostępu ale mój szwagier (fan oryginału ale jednocześnie namiętny gracz od kilkunastu/dziesięciu lat) zachwala. więc wcale nie musi być kiepsko
@indiana22: najbardziej brakuje mi jednostek czasu ktorymi dysponowalo sie w 1edynce, tutaj masz zaznaczone pole w obrebie ktorego mozesz sie ruszac (zbytnie uproszczenie wg mnie),
po drugie alieni zaczynaja akcje dopiero wtedy gdy znajda sie w zasiegu twojego wzroku, siedza w grupkach i dopiero jak ich zauwazysz rozpierzchuja sie po mapie, element zaskoczenia jest wiec dosc ograniczony,
po trzecie, uno, trojwymiar i efekty naprawde daje rade, mi jednak brakuje tej
Wyszedl remake XCOM Enemy Unknown. Ktos z wykopkow jeszcze te gre pamieta? Ta gra miala swoj klimat ale czy 37,5 ojro za remake to nie za duzo?
po drugie alieni zaczynaja akcje dopiero wtedy gdy znajda sie w zasiegu twojego wzroku, siedza w grupkach i dopiero jak ich zauwazysz rozpierzchuja sie po mapie, element zaskoczenia jest wiec dosc ograniczony,
po trzecie, uno, trojwymiar i efekty naprawde daje rade, mi jednak brakuje tej