Wpis z mikrobloga

jakieś rady co powtórzyć przed ustnym polskim? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ostatni raz na polskim w szkole byłem 3-4 lata temu i niewiele już pamiętam, a jutro mam ustne (formuła 2015, nie pisałem polskiego w tym roku bo już zdałem dawno temu)

jedyne co mi przychodzi do głowy to streszczenia jakichś 3-4 lektur z gwiazdką (najlepiej takich z największą ilością motywów, żeby mieć do czego się odwołać) + powtórzyć sobie motywy literackie. Wystarczy mi całe 30%, więc liczę też trochę na łaskę egzaminatorów

swoją drogą, jaka jest szansa na zdanie polskiego tylko na podstawie lania wody dotyczącego fragmentu tekstu/obrazu który dostanę na egzaminie?

#matura
  • 3
@lukasz3123: Ja przeczytałem 20 pierwszych pytań z opisem w necie, przeczytałem 2 wiersze + podczas biegania słuchałem streszczeń polonistki na yt "wiedza z wami", wytargałem 17 pkt z tematu "obrazy natury w literaturze jakie pełnią funkvjr", mit o perseforze i Demetrze pomgół, poniekąd "nic nie zdarzy się 2 razy" od Szymborskiej, Pan Tadeusz to już w ogóle kopalnia wiedzy o naturze.