Wpis z mikrobloga

Mireczki ma ktoś z was Alfa Romeo Giulie żeby napisać o zaletach i wadach tego auta?
Przyznam że to jedyne nowe auto które biorę aktualnie pod uwagę, ale na forach jak zwykle jest dużo przeciwników ładowania ponad 200tys w to auto.

Z wad które znalazłem (mogł poprawić je któryś lifting):
- słaba jakość audio, nawet biorąc pakiet Harmana
- brak bezprzewodowego carplaya
- rdza na łączeniu dachu (?)
- szarpanie skrzyni przy wolnej jeździe
- spore spalanie (280KM)

#samochody #motoryzacja #alfaromeo
  • 27
@rol89: Mały update - wygląda na to, że rezonans i hałas z tyłu to ramka tablicy rejestracyjnej, więc będzie do ogarnięcia. Możliwe, że przy okazji jakiegoś przeglądu czy mycia coś tam było ściągane i źle założone. Skrzypienie w okolicy panelu klimy wkurzające, ale jak mówię - nie wiem jak to wygląda teraz u innych.
@rol89 dzięki, lag faktycznie jest, zobaczę jak po docierce, ale w sumie jest łatwy sposób na laga, tryb dynamic z manualem i lag znika ( ͡º ͜ʖ͡º) . a z hamulcami o co chodzi? Wg mnie hamuje jak trzeba, ale z drugiej strony przesiadłem się z dosłownie 20 letniego auta
  • 0
@beerman: miałem porównanie ze swoją cuprą i łapał jakoś bardzo nisko i wydawał mi się gumowy, ale to wszystko kwestia przyzyczajenia. Niech służy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rol89: dzięki, a co finalnie wziąłeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Btw. tam hamulec jest na elektronikę, a nie na hydraulikę, także pewnie to daje takie dziwne wrażenia.