Nie rozumiem tego oburzenia, to jeszcze się ludzie nie przyzwyczaili? Przecież, nawet w trakcie wojny, we Lwowie władze miasta świętowały pamięć, o człowieku, któremu marzyła się Ukraina oczyszczona z Polaków. Na kilka miesięcy przed wybuchem wojny, ukraiński parlament stwierdził, że dobrym pomysłem będzie uczczenie pamięci o Yuriy Polyanskiy, człowieku który był odpowiedzialny za pogrom polskiej inteligencji, we Lwowie Władze Lwowa, jakiś czas temu, stwierdziły, że dobrym pomysłem będzie też umieszczenie tablicy na cześć Romana Szuchewycza… na polskiej szkole .Szuchewycz (jakby ktoś nie wiedział) jest jednym z symboli rzezi Polaków, z rąk Ukraińców.. Ciepłe słowa w temacie naszej „wspólnej historii” można było też usłyszeć od pracownika lwowskiego ratusza. Znaczyły tyle co „je*cie się na ryj” <3 Inna osoba, pracująca w tym samym miejscu stwierdziła, że dobrym pomysłem będzie kilka ciepłych słów na cześć Adolfa , z powodu jego urodzin <3 Dla nas bluzgi a dla hitlerowskich kolaborantów, morderców Polaków, wieczna pamięć i w ukraińskich sercach i na murach polskiej szkoły <3 A to tylko Lwów i jedynie kilka przykładów z tego miasta… #ukraina #4konserwy
@huncwot_: zmarła to robią pogrzeb? A wy tu znowu spamujecie tym samym screenem już któryś raz? Po co?
Może poducz się historii i idź przekonuj Ukraińców. Tylko upewnij się, ze znasz wszystkie fakty, umiesz rozmawiać i argumentować na poziomie, żebyś efektu odmiennego od oczekiwanego nie osiągnął.
W Polsce nikogo nie musisz przekonywać tym spamem no chyba, ze nie chodzi ci o to aby coś w tej kwestii się zmieniło a zwykłe
@jan-ulaf: w związku z tym, życzyłbym sobie chociaż minimalnego szacunku ze strony naszego sojusznika... my im pomagamy a oni w tym czasie świętują pamięć o ich "bohaterach" mordercach Polaków... mogliby chociaż zdjąć tą tablicę z poskiej szkoły, nie mówiąc już o nazwie zmiany stadionu... ale zamiast tego w Polsce świętuje się "potężny sukces" zmiany nazwy Kaliningradu...
@huncwot_: Na Ukrainie chowają zmarłą kobietę. Pewnie jeszcze na cmentarzu i w trumnie. A niewykluczone, że ktoś przyniesie kwiaty i zapali znicz! Polacy, otwórzcie oczy!
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: jaki z ciebie jest bezczelny dzban... dodałem garstkę z wielu przykładów, jak Ukraińcy celebrują pamięć o wojennych zbrodniarzach, którzy mordowali Polaków a ty nazywasz to spamem... posłuchaj sobie amebo "argumentacji" ich ambasadora
@huncwot_ To jest pogrzeb starej babki, która 80 lat temu jako młodziutka dziewczyna była łączniczką i sanitariuszką. Wiesz czym się zajmują piętnastoletnie sanitariuszki i łączniczki na wojnie? Plucie Polakom w twarz jak nic XD
Mamy połowę maja 2023 roku. Ktoś przypomni, ile razy do tej pory Rosja miała upaść gospodarczo ze względu na sankcje i ogromne koszty wojny? #ukraina #rosja #wojna
#wojna #ukraina #rosja Rosja ma zasoby na wieloletnią wojnę. Gospodarka rosji pracuje 24 na dobę klepiąc śmigłowce i samoloty, nie wspominając o pilotach. Na każdą rakiete/pocisk po drugiej stronie znajdzie się odpowiedź rosjan.. Ciężko to widzę dla Ukraińców.
Przecież, nawet w trakcie wojny, we Lwowie władze miasta świętowały pamięć, o człowieku, któremu marzyła się Ukraina oczyszczona z Polaków.
Na kilka miesięcy przed wybuchem wojny, ukraiński parlament stwierdził, że dobrym pomysłem będzie uczczenie pamięci o Yuriy Polyanskiy, człowieku który był odpowiedzialny za pogrom polskiej inteligencji, we Lwowie
Władze Lwowa, jakiś czas temu, stwierdziły, że dobrym pomysłem będzie też umieszczenie tablicy na cześć Romana Szuchewycza… na polskiej szkole .Szuchewycz (jakby ktoś nie wiedział) jest jednym z symboli rzezi Polaków, z rąk Ukraińców..
Ciepłe słowa w temacie naszej „wspólnej historii” można było też usłyszeć od pracownika lwowskiego ratusza. Znaczyły tyle co „je*cie się na ryj” <3
Inna osoba, pracująca w tym samym miejscu stwierdziła, że dobrym pomysłem będzie kilka ciepłych słów na cześć Adolfa , z powodu jego urodzin <3
Dla nas bluzgi a dla hitlerowskich kolaborantów, morderców Polaków, wieczna pamięć i w ukraińskich sercach i na murach polskiej szkoły <3
A to tylko Lwów i jedynie kilka przykładów z tego miasta…
#ukraina #4konserwy
Komentarz usunięty przez autora
A wy tu znowu spamujecie tym samym screenem już któryś raz? Po co?
Może poducz się historii i idź przekonuj Ukraińców. Tylko upewnij się, ze znasz wszystkie fakty, umiesz rozmawiać i argumentować na poziomie, żebyś efektu odmiennego od oczekiwanego nie osiągnął.
W Polsce nikogo nie musisz przekonywać tym spamem no chyba, ze nie chodzi ci o to aby coś w tej kwestii się zmieniło a zwykłe
my im pomagamy a oni w tym czasie świętują pamięć o ich "bohaterach" mordercach Polaków...
mogliby chociaż zdjąć tą tablicę z poskiej szkoły, nie mówiąc już o nazwie zmiany stadionu... ale zamiast tego w Polsce świętuje się "potężny sukces" zmiany nazwy Kaliningradu...
posłuchaj sobie amebo "argumentacji" ich ambasadora
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl:
jprdl XD
Plucie Polakom w twarz jak nic XD