Wpis z mikrobloga

Siemka. Jestem kompletnie nowy w świecie Wow'a i nurtują mnie dwa pytania.
Co muszę zrobić, aby zacząć linie questową z dodatku Shadowlands ? I ewentualnie kiedy się za to zabrać.

Drugie pytanie jest takie, czy da się w jakiś sensowny sposób przejść poprzednie dodatki ? Mam tu na myśli głównie Lore z poprzednich dodatków. Wiem już o chromie time, ale część Lore znajduje się w dungeonach/raidach gdzie podejrzewam, że nikogo już nie znajdę, aby to ze mną przeszedł, albo mój lvl będzie za wysoki, aby wejść na dany dungeon.

Zawsze mnie interesował świat Wow'a, grywam w Hearthstone gdzie zawsze chciałem poznać "te karty" w świecie Wow'a. Grałem na trailu kilkoma postaciami, kupiłem abonament i chcę "wsiąknąć" w ten świat. Podobają mi się cutscenki itp itd, ale z tyłu głowy wiem, że za mną jest multum fabuły, której nie znam.

Pozdrawiam !
#worldofwarcraft #wow
  • 10
@Heidi12: Shadowlands możesz zacząc w sumie w każdym momencie, nawet przeplatając sobie grę z głównym lore. Chyba w Ogri/SW na tablicy ogłoszeń dostaniesz questa startowego.

Jeśli chodzi o robienie q w dungeonach to na LFG na pewno znajdziesz grupę która z tobą pójdzie chociażby dla samych transmogów. (możesz tez skorzystać z timewalkig dungeons - jeśli akurat trafisz na tydzień z odpowiadającym ci dodatkiem) Podobnie z questami raidowymi - jest spora część
@Heidi12: questline na shadowlandsy powinien ci sam wskoczyć jak osiągniesz odpowiedni poziom na ten zone. Po prostu jak wbijesz level X to wyskoczy ci okienko z nowym questem. Chociaż skończyłem grać akurat w shadowlandsach więc może teraz inaczej wygląda questowanie.

A co do lore to na max levelu oczyścisz wszystkie stare dungi i rajdy solo, chyba nie ma takiego do którego potrzebowałbys zespołu (chyba nawet te instancje które polegają na leczeniu
@Heidi12 możesz zrobić wszystkie questy w innych dodatkach, żeby poznać lore. na dungeony i raidy wejdziesz sam. dopiero od battle for azeroth i wyżej potrzebujesz inne osoby, żeby wejść na raidy, bo samemu będzie ciężko wysolowac, ale da się znaleźć kogoś w legacy raid finderze bez problemu. ja tak aktualnie gram. Zacząłem w styczniu dragonflighta i w tym czasie maxuje legion i battle for azeroth. zostały mi jeszcze tylko shadowlandsy do zaczęcia,
@Heidi12: Ogolnie jako nowy graczy polecam zwyczajnie robic all questy ktore masz na mapie
Zacznij od map podstawki, i potem kolejne wg. wychodzenia dodatkow

Osobiście polecam mimo wszystko jak najszybciej wbić na nowy dodatek, bo w moim rrzypadku dopiero gdy zacząłem grać aktualny dodatek(mist of pandaria) to się mega wkręciłem, wymagające dungeony, rajdy z gildią, to jest mega satysfakcjonujące, a na stare mapy zawsze wracam jak jest nuda w aktualnym dodatku