Aktywne Wpisy
gnt_1 +457
- Krzychu Bosak zapowiada złożenie zawiadomienia do CBA ws. kredytu naStart
- MRiT nagle po miesiącach nacisku na wprowadzenie tego kredytu decyduje o wycofaniu projektu
( ͡° ͜ʖ ͡°) #nieruchomosci
- MRiT nagle po miesiącach nacisku na wprowadzenie tego kredytu decyduje o wycofaniu projektu
( ͡° ͜ʖ ͡°) #nieruchomosci
konto_obserwacyjne +314
Poczytałem rosyjską prase z ciekawości. Chciałem się dowiedzieć jak cyfrowe wydania relacjonują wojne, a szczególnie ostatnie dni. Wnioski zostawiam wam, ale na samym końcu także dziele się swoją opinią.
Komsomolskaja Prawda - rosyjski tabloid (typ gazety, przeważnie dziennika o sensacyjnej treści i dużej liczbie ilustracji, taki polski Fakt lub Super Express), największa pod względem nakładu rosyjska gazeta codzienna.
- szokująca liczba ofiar wśród cywilów w obwodzie kurskim
- Aleksander Łukaszenka ostrzega Zachód i wierzy, że rosyjskie wojsko usunie wroga z swoich terenów
Komsomolskaja Prawda - rosyjski tabloid (typ gazety, przeważnie dziennika o sensacyjnej treści i dużej liczbie ilustracji, taki polski Fakt lub Super Express), największa pod względem nakładu rosyjska gazeta codzienna.
- szokująca liczba ofiar wśród cywilów w obwodzie kurskim
- Aleksander Łukaszenka ostrzega Zachód i wierzy, że rosyjskie wojsko usunie wroga z swoich terenów
Będzie trzeba zerknąć jak sprawa wygląda z ręcznym instalowaniem nowszych andków na starych telefonach... Obym tylko nie skaszanił nic.
Ale będzie #!$%@?... Z tymi wszystkimi 2FA i innym gównem... Reinstalowaniem apek... Jezu.
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: ale jaki wstyd? Kupić raz porządny telefon?
@Niebadzsmokiem: Miej pretensje do producentów telefonów, którzy takie gówno wypuszczają. Jak wyżej było mówione - chcesz mieć długie wsparcie to kupujesz iPhone'a i nie ma problemu. W 2016 wyszedł iPhone 7, który stracił wsparcie aktualizacji systemu dopiero przy premierze obecnej wersji iOS, a aktualizacje bezpieczeństwa jeszcze będzie dostawał, więc jeszcze kilka lat spokojnie
@Niebadzsmokiem
@JC97: No patrz, a ja mam pralkę, która nie było droga (jak na pralkę) i ma już spokojnie 10 lat i wszystko w niej dobrze działa.
I to nie tylko w pralkach tak jest. Kilkanaście lat temu
@Niebadzsmokiem: No właśnie nikogo tu nie bronię. Wprost nazywam telefony bez długiego wsparcia gównem i polecam kupowanie takich, które to wsparcie mają. Ale tak samo jak ta Twoja Nokia, tak i gówniany chinol z 2016, który nigdy nie dostał aktualizacji będzie działał w takim sensie, że odpali się, zadzwonisz, napiszesz SMS. Jak chcesz korzystać z
@IlawaNidzica: Jezeli twoj komputer nie obsluguje nowego systemu to jak to widzisz? Odpalisz W11 na komputerze ktory nie obsluguje TCP, ma 128mb ramu, 60gb dysk I athlona 2? No tak niezbyt. Tak samo jest z telefonami, na starym szrocie ktory nie da rady odpalic nowoczesnego systemu na
@harrame: pewnie kiedyś w końcu też sprzęt nie nadąży za softem, okej, jasne. Po prostu mam takie doświadczenie, że mam komputer, który ma jakieś... 8 lat? I mam też telefon, który ma lat może z 6 i z telefonu już ciężko się korzysta od 2 lat, bo przestaje wspierać wiele apek, a na komputerze nie mam ŻADNEGO problemu z
@CyprianFonda: no nie do końca, ja kupiłem jakiś czas temu telefon za ok 1000-1400 zł. Aktualizacje systemu przez 2-3 lata, wsparcie łatkami bezpieczeństwa przez 5. Nie trzeba kupować konkretnie flagowca. Wystarczy, że po dwóch latach wymienię ten telefon na jego następcę.
----------------
Poza tym to trochę nie rozumiem czemu nie wymienić