Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +539
Szukam brytolskich filmów do oglądania. Nie chodzi o samą produkcję brytyjską a ten ciężki brytolski klimat - brzydkie ulice, brzydkie mordy, szara pogoda i ciężki akcent, że bez napisów nic nie rozumiesz.
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
źródło: Brytolskie-filmy
Pobierz
JanuszKarierowicz +150
Czekajcie, czyli Izrael w ciągu zaledwie kilku godzin odstępu wyeliminował dwa najwyżej postawione terrorystyczne odpady z Hezbollahu i Hamasu? (。◕‿‿◕。) No i to jest poważne państwo, no i to jest niewyobrażalna wręcz demonstracja siły. Można Izraela nie lubić, ale skuteczności i zdecydowania nie można im odmówić. W dużej mierzę zazdroszczę przywódców, którzy nie pierd*lą się ze swoimi wrogami i wysyłają muzułmańskich bandytów tam, gdzie ich
źródło: 5fb1967b9151e79ea4b2477e7eae4775
Pobierz

Mirki, czy jako kompletny laik jestem w stanie ogarnąć zabawę tym arduino lub jego klonami w jakimś rozsądnym czasie? Oczywiście nie chodzi mi tu o jakiś tydzień czy dwa, ale szukam jakiegoś ciekawego hobby i zastanawiam się czy dam rade z tym programowanie i podstawową elektroniką. Nie mam też jakiś poważnych projektów na myśli, może jakiś sterownik mierzący temp i wilgotność w terrarium, ale to raczej na późniejszym etapie zabawy. No i jeszcze jedno pytanie, jak to wygląda od strony złota?
edit: Wiem, że trochę mało konkretnie pytam, ale też za dużo wiedzy jak to wszystko działa nie posiadam :|
@Vealheim: Processing, czyli? Pisanie kodu, podłączanie tego itd?
Jeśli ogarniasz trochę angielski to arduino.cc jest wręcz kopalnią wiedzy i supportu ze świetną społecznością.
Jak chcesz zacząć to najlepiej kup jakiegoś starter kita z mnogością
Jeżeli w późniejszym czasie chciałbyś stworzyć jakiś działający projekt to polecam stworzyć PCB (wystarczy drukarka laserowa i
http://allegro.pl/zestaw-startowy-arduino-uno-rev3-starter-kit-xl-i3922792586.html
nie różni się niczym od
Jakąś wiedzę na temat elektroniki powinieneś mieć chociażby dlatego, aby nie popalić diod lub samego procesora. Jeżeli preferujesz filmiki nad książki polecam kanał na YouTube ElektroPrzewodnik. Autor może mówi powoli i filmiki mogłyby trwać o połowę krócej, ale tłumaczy według mnie dobrze. Chociaż co do długości filmików może to po prostu moje wrażenie, bo filmiki