Wpis z mikrobloga

@Strahl ich marzenia to twoje urojenia

ja cenię sobię wolność gospodarczą i wolny rynek, z katolickimi postulatami wcale mi nie po drodze, ale wolę zakaz aborcji (teraz też jest choć konfederacja nie rządzi) niż przymus do nowych podatków, lockdowny, nowe świadczenia socjalne i resztę syfu na który głosują pozostałe partie ramię w ramię

@qetua: ah, miec 17 lat i nadal wierzyć w paróweczki. Nie martw sie, z tego sie
  • Odpowiedz
@qusqui21: przecież możesz srać w swoim mieszkaniu/squocie i rząd i społeczeństwo nie zabrania, no chyba że nie pozwalają ci rodzice/współlokatorzy
  • Odpowiedz
@qetua: Ty nie zdałeś xD Bronisz słów memcena tą swoja gadką, a ja je krytykuje. Pogardzanie biletem miesięcznym po prostu pokazuje jakim oskarkiem który nigdy biedy nie zaznał sie jest xD Bilet miesięczny to jest po prostu opłacalna rzecz dla biedniejszych ludzi i zestawianie tego z bezrobociem czy squatersami pokazuje pewną pogarde. I to krytykuje.
Pewnie ci rząd narzuca w #!$%@? rzeczy, że musisz autem jechać po drodze, a nie
  • Odpowiedz
przecież możesz srać w swoim mieszkaniu/squocie i rząd i społeczeństwo nie zabrania, no chyba że nie pozwalają ci rodzice/współlokatorzy

@qetua: wspolnota nie pozwala mi zbierac smieci w mieszkaniu, bo potem sa problemy z robactwem na klatce.
I czemu ja sie urodzilem bez ziemi, a ktos sobie ogrodzil kawalek i twierdzi, ze to jego? Ja tam chce nasrac, a mnie policja strasza.
  • Odpowiedz
@SirSherwood: pokaż mi gdzie w jego wpisie jest pogarda do biletu miesięcznego i po co mi tłumaczysz że bilet miesięczny jest ok dla ludzi co chcą jeździć dużo zbiorkomem, każdy już w podstawówce to wie
duża część społeczeństwa je przetworzoną żywność z promocji kiepskiej jakości i też mam to gdzieś, nie będę nikomu narzucał co ma kupić na obiad
  • Odpowiedz
@Strahl: wyrasta i głosuje na partie, które już rządziły?
nie jestem aż tak młody żeby nie pamiętać rządów platformy i pisu, a nawet sld pamiętam i te partie się skompromitowały, gówniarskie byłoby im dać jeszcze 1 szanse
  • Odpowiedz
Co złego jest w biletach miesięcznych i korzystaniu z komunikacji miejskiej?

@saakaszi: On by pewnie chciał jeździć 6 litrowym V8 Hemi po bułki do sklepu jak ludzie w Amełyce, tylko zła unia i lewactwo mu nie pozwala.
  • Odpowiedz
a ty na to odpowiadasz że biznes (?) coś (komu) narzuca

@qetua: Czekaj, czy sugerujesz, że nic nie narzuca? Czy po prostu tak sobie świat postanowiłeś ideologicznie postrzegać, że tylko kiedy rzad coś robi (na który jednak jakiś tam wpływ mamy), a kiedy coś robi biznes, to już tak po prostu jest, natura i nie ma tematu?
  • Odpowiedz
@aegispolis
sam mam własną działalność i jak mi się nie podoba kogoś oferta biznesowa, to z niej nie korzystam (w mojej branży nie ma monopolu takiego jaki ma państwo)
rządowe podnoszenie składek jest dla mnie większym i bardziej odczuwalnym problemem
zresztą rozmawiamy w tym wpisie o tym że dosrałeś się do mnie, że mentzen nie jest wolnościowy, a teraz skaczesz po tematach i czepiasz się słówek, o co ci chodzi na
  • Odpowiedz
@qetua

złe jest komusze narzucanie ludziom jak mają żyć, podróżować, co wolno jeść i posiadać

I myślisz że budowanie miast pod 2,3,4 auta na rodzinę, w ogóle nie ma wpływu na życie innych?
W ogóle nie prowadzi do patologi że węzły drogowe w USA są wielkości europejskich miasteczek, a wolność według prawaka to godzina w korku w jedną stronę za byle pierdołą
  • Odpowiedz
@xqwzyts:
a HONGKONGU JAK JEST?
co to za watabutism i jak się odnosi do tematu, że uważam że mentzen nie wzgardził ludźmi z miesięcznym w swoim wpisie?
  • Odpowiedz
sam mam własną działalność i jak mi się nie podoba kogoś oferta biznesowa, to z niej nie korzystam

@qetua: No zapewne argumenty z systemu utrzymującego samego siebie, monopoli i innych takich nie przemówią, to może spróbujmy inaczej.

Jak mogę się wypisać z odczuwania szkód środowiskowych, jakie spowodowała działalność licznych korporacji, z których w życiu nie
  • Odpowiedz
złe jest komusze narzucanie ludziom jak mają żyć, podróżować, co wolno jeść i posiadać

@qetua: to prawaki dostają sraki, że ktoś będzie mógł zjeść mąkę z owadów
  • Odpowiedz
@szybki_zuk: te prawaki są teraz z tobą w pokoju?
4 wpisy wyżej powiedziałem że mnie nie interesuje co ludzie biorą z promocji za syf na obiad więc czemu do mnie wyjeżdżasz z takimi nietrafionymi tekstami
bardziej mnie martwi że państwo nie pilnuje importu niż że w sklepie można kupić robaki obok mixu mięsa oddzielanego mechanicznie z wypełniaczem
  • Odpowiedz
@aegispolis: pomyliłem cię z innym użytkownikiem co też gadał od rzeczy na tematy nie związane z moim wpisem sry
odp na twoje pytanie : nie możesz, możesz tylko głosować na partie co nie nadstawiają zadka wielkim korpo i nie dojeżdżają mniejszych przedsiębiorców
  • Odpowiedz
@saakaszi: ale to jest dureń, przecież według jego partii nie mam prawa wybierać czy chce zjeść sobie robaki zdatne do spożycia bo chcą zakazu wyboru tylko po to żeby pogłaskać najbardziej szurski elektorat
  • Odpowiedz
nic złego jeżeli tobie to odpowiada i chcesz podróżować komunikacją

@qetua:

To dlaczego Memcen i Konfederacja chcą zakazać spożywczych robaków? I to nie z jakiegoś ważnego powodu a tylko u wyłącznie dlatego że uważają je za "obrzydliwe" i muszą straszyć nimi szurski elektorat?
  • Odpowiedz