Mirasy, czy można normalnie kupić laptopa z Niemiec z fakturą VAT na firmę z mediamarkt.de? Bazowy Pro 2021, który mnie interesuje jest tam ponad 20% tańszy... #apple #macbook #macos #zakupy #firma #jdg
Będę wdzięczny za pomoc, gdyż moja retina z 2012 zasługuje na spokojniejszą emeryturę :D
@eugeniusz_geniusz: przy sprzedaży B2B powinni wystawić mi fakturę z 0% VAT, który ja następnie dostaje naliczony przez urząd celny, a potem mogę zaksięgować i odliczyć (chyba) lub od razu po prostu zakup z VAT 0%... @rybak17 klawiatura niemiecka, ale można znaleźć też z US, mogę kupić na adres niemiecki i mi prześle ktoś z rodziny go tutaj. Ale co tu się dzieje, dlaczego są takie różnice, mieliśmy niemców gonić,
@Sox-in-the-Box jak dostawa jest na adres polski to będzie vat0, jak na niemiecki to normalny ich VAT. MM może nie mieć sprzedaży b2b ale musiałbyś to sprawdzić.
@Szala NIP UE mam, pytanie czy gdzieś tego nie powinienem zgłosić? Jakis VAT-r? Chociaż w sumie wewnątrzwspólnotowa sprzedaż chyba, to wszystko powinno być git
Będę wdzięczny za pomoc, gdyż moja retina z 2012 zasługuje na spokojniejszą emeryturę :D
FV będzie pewnie UE ale czy to problem? Jedyne co to nie wysyłają do PL.
MM może nie mieć sprzedaży b2b ale musiałbyś to sprawdzić.
będziesz potrzebował NIP UE
No i ta niemiecka klawiatura.