Wpis z mikrobloga

Cześć. Mam zamiar sprzedać mojego lapka. Mam na nim zainstalowany win11. Czy jest możliwość, żeby sformatować go/przygotować do sprzedaży bez usuwania systemu? Wiem, że format jest najbezpieczniejszy, ale system byl zainstalowany juz przy zakupie i nie mam go na fizycznie na pendrivie itp. Sprzedać bez systemu to trochę słabo. #komputery #informatyka #programowanie #laptopy
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zjadlbymcosdobregoalejestemnadiecie:
By restoring Windows to its factory default configuration, resetting will erase all the personal data and applications on the system partition.

To get it done, refer to the standard path to the Settings:

Click Windows menu and go to "Settings" > "Update & Security" > "Reset this PC" > "Get started" > "Remove everything" > "Remove files and clean the drive", and then follow the wizard to finish the
  • Odpowiedz
@zjadlbymcosdobregoalejestemnadiecie jak jest SSD to i tak TRIM załatwi sprawę wg mnie. można go wymusić uruchamiając defragmentację i optymalizacja dysku w systemie. ta funkcja usuwa z dysku realnie usunięte dane by szybciej działał, a dzięki czemu przyczynia się dodatkowo do bezpieczeństwa danych.
  • Odpowiedz