Wpis z mikrobloga

Hej Wykop. Praktycznie przestałem korzystać z Wykopu, czekając na aplikację. Nie wiem, jak na innych telefonach, ale na iPhone działa okropnie… obrazki z komentarzy nie otwierają się do pełnych rozmiarów, więc nie można nawet zobaczyć ich w całości w mniejszym formacie. Powiadomienia ładują się bez końca i nie znikają po otwarciu i odczytaniu. Lat-out samej aplikacji jest bardzo dyskusyjny, niepotrzebne pościnane opisy. Wielki przycisk „wykop” do wykonywania artykułów bez czytania. Naprawdę rozumiem i zawsze usprawiedliwiam zmiany, do których trzeba się przyzwyczaić, bo te zazwyczaj procentują po jakimś czasie, ale ostatnia zmiana Wykopu, zarówno wersji serwisu online, jak i aplikacji, z której to korzystam najczęściej, to dramat. Spędzałem tu godziny, teraz zaglądam raz na czas, i zazwyczaj zdążę się tylko #!$%@?ć. Smutek.
  • 8
  • Odpowiedz
  • 0
@programista15cm wiem, że działa normalnie w chrome, odnośnie wersji online chodziło mi raczej o zmianę jako całość, nie o problemy z funkcjonowaniem. Nie zmienia to faktu, że 95% czasu z wykopem to dla mnie aplikacja. 14 lat na portalu, a teraz nie da się z niego korzystać…Nie wiem nawet jak mam zawołać @wykop, mam nadzieje, że działa bo nie widzę tego na etapie pisania.
  • Odpowiedz
  • 1
@Monochrome_Man mam już tez alternatywy wypełniające lukę po wykopie, jednak nic mi go nie zastępuje, i przykro patrzeć jak portal budowany tyle lat, zostaje wyrzucony do kosza przez nieprzemyślane zmiany i skopane wykonanie. Jak w tych czasach można w ogóle robić tak drastyczna zmianę i nie mieć do niej gotowej aplikacji?
  • Odpowiedz
  • 1
@programista15cm z apki korzystało mi się po prostu wygodniej, kbrazu nie zajmowały belki adresowe i nawigacyjne, no i pod ta ikona był tylko wykop, dlaczego dedykowane rozwiązanie miało by być mniej wygodne (bądź nie istnieć w ogóle, niż korzystanie z poziomu przeglądarki?). Poza tym co to za „ulepszanie” serwisu polegające na ograniczaniu możliwości dostępu do kanału? Co do Chrome, jak napisałem wcześniej chodzi mi o apkę dla iOS. Używam Safari, a
  • Odpowiedz
  • 0
@programista15cm na Safari wszystko działa bez zarzutu, nie potrzebuję do tego Chrome. Temat jest o wydanej z wielkim poślizgiem i bardzo słabo działającej apki do iOS. „Zainstaluj Chrome” i zmień telefon nie jest żadnym tutaj argumentem. Równie dobrze mogę nauczyć się francuskiego i wkręcić się w jakiś francuskojęzyczny portal podobnego projektu, zamiast narzekać na Wykop, ale nie o to tu chodzi. Jeśli zmiany są szykowane od lat a w dzień premiery
  • Odpowiedz