Wpis z mikrobloga

• 0
@MrAndy: wydaje mi się, że tak mam, tak jak na screenie w komentarzu, porty 2234 - 2239 są przekierowane na komputer + zapora routera ustawiona na niski, zapora systemowa wyłączona
  • Odpowiedz
  • 0
@MrAndy okej, teraz działa, SoulSeek szukał na innym adresie przez włączone przekazywanie prywatne iCloud, myślałem że to funkcja ograniczona do Safari, ale to samo mi pokazywało na Firefoxie. Teraz się zastanawiam czemu nie widzę jeszcze udostępnionych plików po wyszukaniu zarówno na Nicotine+ i oryginalnym kliencie SoulSeek, może potrzebuje to jeszcze chwili żeby się rozpropagować
  • Odpowiedz
@mrmoon: Zawsze możesz sprawdzać przez choćby taką stronkę: https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

I jeszcze ważna sprawa: port będzie widnieć jako otwarty tylko wtedy jeżeli ktoś z zewnątrz faktycznie może się skontaktować z danym oprogramowaniem, więc przy zamknięciu Nicotine+ port będzie widnieć jako zamknięty bo po prostu nie ma do czego się połączyć.

A wszystko czego trzeba aby móc poprawnie otworzyć port to to, że twój operator na to zezwala, twój router ma taką opcję,
  • Odpowiedz