Wpis z mikrobloga

Wczoraj w pracy podczas przerwy piłem sobie colę 0.Po chwili wchodzi "koleżanka" i zwraca uwagę na to, że ta cola jest bardziej nie zdrowa niż ta słodzona cukrem.
Zapytałem się jej co jest w tej coli co sprawia, że jest bardziej nie zdrowa od tej normalnej, a ona na to, że "No jest, poczytaj sobie badania".
Ja odpowiedziałem, że pytam Ciebie czemu tak twierdzisz bo słyszę już to nie pierwszy raz, a nikt nigdy nie powiedział konkretnie co tak źle działa i w jaki sposób.
Klasycznie coś tam zaczyna, że zobaczę za kilka lat jak odbije się to na moim zdrowiu i oczywiście 0 konkretów.
Na koniec powiedziałem jej, że to nie ja mam 30kg nadwagi w przeciwieństwie do niej, a co więcej czuję się świetnie.
Usłyszałem tylko, że jestem bezczelny bo nadwaga to wina genów mimo, że ciągle widzę jak coś #!$%@?.Nie wdawałem się dalej w dyskusję bo to bez sensu.
Za każdym razem gdy słyszę jakieś aluzje do napojów typu pepsi, cola bez cukru to zawsze od ludzi z nadwagą xD

#bekazpodludzi #pracbaza
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oddalenie: rozwinę temat: organizm przy spożywaniu coli zero włącza procesy, które normalnie zachodzą przy spożywaniu rzeczy z cukrem, tylko w tym wypadku tego cukru organizm nigdy nie dostaje i jest w kropce. Wiem, że działa to bardzo na niekorzyść organizmu, ale o dokładnych skutkach musisz doczytać bo nie pamiętam. Co nie zmienia faktu, że coś takiego wypowiedziane przez grubasa to kuriozum xD
  • Odpowiedz
  • 10
@oddalenie: @Hepar No i to już jest jakaś odpowiedź, a ja zawsze słyszę tylko, że jest szkodliwe.A czemu?Bo tak.
Jeszcze żebym pił to codziennie, a tak napije się raz na miesiąc i zawsze ktoś mnie ustrzeli i będzie mi wmawiał, że zaraz umrę xD
  • Odpowiedz
rzeczy ze słodzikiem są tragiczne, może nie wszystkie ale cola czy pepsi sie zalicza na pewno

@zar0x: ale z jakiego powodu? xD
"są złe bo są złe" - no fajnie
  • Odpowiedz
organizm przy spożywaniu coli zero włącza procesy, które normalnie zachodzą przy spożywaniu rzeczy z cukrem, tylko w tym wypadku tego cukru organizm nigdy nie dostaje i jest w kropce. Wiem, że działa to bardzo na niekorzyść organizmu, ale o dokładnych skutkach musisz doczytać bo nie pamiętam

@Hepar: Właśnie spróbowałem doczytać na ten temat i zdania są podzielone. Wg badań raczej ogromna dawka słodzików jest pod tym względem szkodliwa (wydzielanie insuliny
  • Odpowiedz
@nocne_zwidy wiem wiec sie wypowiem. Cola zero jest slodzona aspartamem. Wdg niektorych badan aspartam moze zwiekszyc ryzyko wystapienia nowotworow. Oficjalnie jednak jest on dopuszczony do spozycia z reki Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności. Aspartam nalezy do grupy polioli i nadmierne ich spozywanie prowadzi do gromadzenia sie ich w organizmie wiec na chlopski rozum raz na jakis czas cola zero nie zaszkodzi. Jednak gdy jest to jeden z glownych plynow spozywanych przez
  • Odpowiedz