Jesteś 25-40 letnim mężczyzną. Ciężko pracujesz, masz lub niebawem będziesz mieć nieruchomość, samochód, dorabiasz się jakiegoś statutu. Nagle słyszysz "mieszkanie prawem nie towarem", "dopłata do najmu", "darmowy kredyt", "dochód gwarantowany", "prawa kobiet", "prawa gejów", "zakaz samochodów" i mówi tak cały polityczny establishment. Kto ma to finansować? Oczywiście Ty xD #bekazlewactwa #konfederacja #polityka
@EdgyCaesar97: można mówić o prawach gejów, ale nie gdy prawa gejów dominują cały przekaz polityczny ugrupowania... litości, to 1% mniejszość i są ważniejsze sprawy niż prawa gejów
Czekaj czekaj.. "1%"? Same badania koscielne ie. te nad którymi krzysiu bossuck sie spuszcza, twierdza, ze jest to 3-4%, inne (nie-koscielne, czyli dla bossucka te "be") twierdza ze to 7-11% spoleczenstwa.
Btw Homoseksualizm meski jest 3x czestszy niz kobiecy (badania koscielne), czyli idac twoim tropem duza czesc tych "Jesteś 25-40 letnim mężczyzną" to wlasnie ludzie, którzy sa homo.
@groman43: a kto ma edukować ekonomicznie? Nauczycielki ktore ledwo komputer ogarniają i nadają się do interpretacji Dziadów która im ministerstwo przysłało? Polskie prawo podatkowe jest bardzo zagmatwane i zadnej partii do tej pory nie zależało na uproszczeniu. a klasa średnia? Nie istnieje bo jeszcze nie miała czasu się wytworzyć a rozowowlosi komuniści krzyczą "zabrać bogatym" bo dla nich bogaty to ktoś który zarabia 5tys na rękę xD
@antywojo: jestem 26 letnią polką i słyszę to samo, przy czym słyszę, że mimo braku warunków mam jeszcze rodzić, odkładać na emeryturę, rozwijać karierę i edukację w tym samym czasie co mój facet xD
@MaszynaTrurla: małżeństwo powinno być i mieć ulgi po to abyś rodził kolejnych podatników. Z gejów dzieci nie będzie, a dociążą sądownictwo rozwodami i urzędy ślubami :P
To tak w rdzennej definicji, bo teraz są dzieci bez ślubów, małżeństwa bez dzieci, a generalnie wszystkie programy czy to socjalne czy to wspierające młodych raczej są korzystniejsze jak się rozwiedziesz lub jesteś singlem i wcale nie są skierowane "do młodych rodzin".
@renkaboga: Niestety socjal to jedyna rzecz która trzyma jeszcze ludzi w domach a nie na ulicach. Wystarczyło sypnąć kasą i można już rozmontowywać podstawy instytucji państwowych. Spójrz na sprawę sędziego Żurka z czysto formalnego położenia. Wygrał sprawę o mobbing w I instancji, natomiast pani Dagmara Pawełczyk-Woicka (ówczesna prezes SO) zdążyła w tym czasie rozgościć się w "nowej" KRS. Smaczek niezły, że prokuratura wkracza do akcji po
Uważaj. Twoje podejście NICZYM NIE RÓŻNI SIĘ od roszczeń górników o premię od zysku, czy emerytów oczekiwań 16tki, czy samotnej matki co chce z mopsu 10K na bombelki.
To że ty uważasz że "się dorabiasz" i Tobie się należy, a emeryt - że ciężko pracował i jemu się należy.
@antywojo: ale wiesz, że w konstytucji jest taki zapis: "Art. 75. 1. Władze publiczne prowadzą politykę sprzyjającą zaspokojeniu potrzeb mieszkaniowych obywateli, w szczególności przeciwdziałają bezdomności, wspierają rozwój budownictwa socjalnego oraz popierają działania obywateli zmierzające do uzyskania własnego mieszkania. 2. Ochronę praw lokatorów określa ustawa."
A patrząc na obecną sytuację to władze hmmm zostawiły ten obowiązek wolnemu rynkowi który działa tak, że albo dziedziczysz mieszkanie po
Ciężko pracujesz, masz lub niebawem będziesz mieć nieruchomość, samochód, dorabiasz się jakiegoś statutu. Nagle słyszysz "mieszkanie prawem nie towarem", "dopłata do najmu", "darmowy kredyt", "dochód gwarantowany", "prawa kobiet", "prawa gejów", "zakaz samochodów" i mówi tak cały polityczny establishment.
@antywojo: ale to jest kwintesencja socjalistow. zabierac bogatymi rozdawac biednym niszcząc obu i przejmujac wladze nad zgliszczami.
An evil man will burn his own nation to the ground to rule over the ashes.
Jesteś 25-40 letnim mężczyzną. Ciężko pracujesz, masz lub niebawem będziesz mieć nieruchomość
@antywojo: miałbyś, gdyby nie #!$%@? fliperzy, #!$%@? masz bo szef ci płaci jakby na ciebie pluł, ale #!$%@? się jak ktoś chce ci rozdystrybuować część tego co oddajesz do kasy państwa xDD
Niby chodzi o kasę, ale kobiety i gejów też dorzuciłeś. W IMIĘ ZASAD
@graf_zero: Ale z kobietami ma rację. U nas te tzw. "prawa kobiet" oznaczają zwykłą dyskryminację finansową mężczyzn. Dofinansowania na działalność gospodarczą z jego pieniędzy dla kobiet, żeby mogły sie pobawić i zamknąć, itp. Nawet na głupi angielski jak chodziłem lata temu z obecną żoną a wtedy jeszcze dziewczyną to ja musiałem płacić 2k zł rocznie (dla studenta z
#bekazlewactwa #konfederacja #polityka
Btw Homoseksualizm meski jest 3x czestszy niz kobiecy (badania koscielne), czyli idac twoim tropem duza czesc tych "Jesteś 25-40 letnim mężczyzną" to wlasnie ludzie, którzy sa homo.
@Szejker-Szejker: Rozwiń proszę tę hipotezę :) Przyznam, że nieźle mnie rozbawiła.
@groman43: a kto ma edukować ekonomicznie? Nauczycielki ktore ledwo komputer ogarniają i nadają się do interpretacji Dziadów która im ministerstwo przysłało? Polskie prawo podatkowe jest bardzo zagmatwane i zadnej partii do tej pory nie zależało na uproszczeniu. a klasa średnia? Nie istnieje bo jeszcze nie miała czasu się wytworzyć a rozowowlosi komuniści krzyczą "zabrać bogatym" bo dla nich bogaty to ktoś który zarabia 5tys na rękę xD
Z gejów dzieci nie będzie, a dociążą sądownictwo rozwodami i urzędy ślubami :P
To tak w rdzennej definicji, bo teraz są dzieci bez ślubów, małżeństwa bez dzieci, a generalnie wszystkie programy czy to socjalne czy to wspierające młodych raczej są korzystniejsze jak się rozwiedziesz lub jesteś singlem i wcale nie są skierowane "do młodych rodzin".
@antywojo:
Podoba mi się ten szeroki zakres idei z którymi się nie zgadzasz.
Niby chodzi o kasę, ale kobiety i gejów też dorzuciłeś. W IMIĘ ZASAD
@renkaboga: Niestety socjal to jedyna rzecz która trzyma jeszcze ludzi w domach a nie na ulicach. Wystarczyło sypnąć kasą i można już rozmontowywać podstawy instytucji państwowych.
Spójrz na sprawę sędziego Żurka z czysto formalnego położenia. Wygrał sprawę o mobbing w I instancji, natomiast pani Dagmara Pawełczyk-Woicka (ówczesna prezes SO) zdążyła w tym czasie rozgościć się w "nowej" KRS. Smaczek niezły, że prokuratura wkracza do akcji po
@antywojo:
Ja jeszcze w kwestii pieniędzy.
Uważaj.
Twoje podejście NICZYM NIE RÓŻNI SIĘ od roszczeń górników o premię od zysku, czy emerytów oczekiwań 16tki, czy samotnej matki co chce z mopsu 10K na bombelki.
To że ty uważasz że "się dorabiasz" i Tobie się należy, a emeryt - że ciężko pracował i jemu się należy.
Moralnie stoisz na tej samej pozycji.
@antywojo: ale wiesz, że w konstytucji jest taki zapis: "Art. 75. 1. Władze publiczne prowadzą politykę sprzyjającą zaspokojeniu
potrzeb mieszkaniowych obywateli, w szczególności przeciwdziałają bezdomności, wspierają rozwój budownictwa socjalnego oraz popierają działania obywateli zmierzające do uzyskania własnego mieszkania. 2. Ochronę praw lokatorów określa ustawa."
A patrząc na obecną sytuację to władze hmmm zostawiły ten obowiązek wolnemu rynkowi który działa tak, że albo dziedziczysz mieszkanie po
@antywojo: ale to jest kwintesencja socjalistow. zabierac bogatymi rozdawac biednym niszcząc obu i przejmujac wladze nad zgliszczami.
An evil man will burn his own nation to the ground to rule over the ashes.
@antywojo: miałbyś, gdyby nie #!$%@? fliperzy, #!$%@? masz bo szef ci płaci jakby na ciebie pluł, ale #!$%@? się jak ktoś chce ci rozdystrybuować część tego co oddajesz do kasy państwa xDD
@graf_zero: Ale z kobietami ma rację. U nas te tzw. "prawa kobiet" oznaczają zwykłą dyskryminację finansową mężczyzn. Dofinansowania na działalność gospodarczą z jego pieniędzy dla kobiet, żeby mogły sie pobawić i zamknąć, itp. Nawet na głupi angielski jak chodziłem lata temu z obecną żoną a wtedy jeszcze dziewczyną to ja musiałem płacić 2k zł rocznie (dla studenta z
A jednak to Konfederacja i Lewica wynoszą to do rangi sprawy najważniejszej.
To geje będą płacić za śluby/związki cywilne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@a.....o: