Aktywne Wpisy
LM317K +28
Czemu już się nie mówi globalne ocieplenie tylko "climate change"?
#debata
#debata
JanuszKarierowicz +239
Raczej każdy zdrowy na umyśle zgodzi się że winę te zajście ponosi nożownik który najpewniej grubo za to beknie, co nie zmienia faktu że z ofiary również można cisnąć pompę bo zachowała się jak ostatni przygłup xD gość gdyby odpuścił, odszedł, nie prowokował tego odpada z nożem to najpewniej grałby sobie teraz w csa i jadł czipsy i batony, a tak walczy o życie w szpitalu
Trochę trenowałem różne sporty i systemy
Trochę trenowałem różne sporty i systemy
A. Pokazujesz tej osobie, jak bardzo jest w tym słaba.
B. Szukasz innego, bardziej motywującego sposobu.
Pytanie nie jest czysto teoretyczne, bo dotyczy aktywności fizycznej w narodzie. Badania potwierdzają: ruszamy się zbyt mało*. Przekłada się to na jakość życia i wydatki ze wspólnej kasy podatników i podatniczek.
Ministerstwo Sportu chce to zmienić i proponuje powszechne testowanie dzieci i wpisywanie wyników do wspólnej bazy danych.
Przeczytaj o nowym pomyśle Ministerstwa Sportu: "Sportowych talentach".
Czy w ten sposób można zachęcić dzieci, które unikają aktywności, żeby więcej się ruszały? Naszym zdaniem wręcz odwrotnie: zniechęcić. Nikt nie lubi robić rzeczy, w których nie jest dobry.
Jest też drugi cel: wyłuskiwanie nieodkrytych talentów. Tu też mamy alternatywne propozycje.
* ogółem jako społeczeństwo, bo wiemy, że są tu tacy, którzy wyrabiają normę za kilka osób ;-) Ale tu chodzi o to, żeby więcej osób prowadziło zdrową, umiarkowaną aktywność fizyczną.
---
Wspieraj wolność i prywatność
Przekaż 1,5% podatku Fundacji Panoptykon
KRS 0000327613
#sport #licbaza #edukacja #polska #ciekawostki