Aktywne Wpisy
Odwiertnik +134
Hirosy trójeczka jedzonko wódeczka, czego chcieć więcej
kamil150794 +66
Dziś mija 10 lat neetowania
Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne gówno. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet ##!$%@?
Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne gówno. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet ##!$%@?
Bliska mi osoba ma kilkadziesiąt tysięcy PLN ze spadku, które leżą na koncie oprocentowanym 0.01% i chce żeby chociaż wolniej traciły na wartości.
Wymyśliła żeby część wpłacić na lokatę (40 %), za 30 % kupić walutę papierową Frank/funt/cokolwiek, za 30 % kupić złoto w sztabce/sztabkach.
Jak to zrobić, gdzie to zrobić? żeby nie dostać nie wiem, fałszywej waluty fałszywego złota czy z horrendalną marżą? Czy też może macie jakąś inną propozycję? Widzę jakieś mennice skarbowe czy inne byty, które jak wchodzę dalej chyba nie mają wiele wspólnego z mennicą Polską poza nazwą? Na co uważać gdzie tego szukać?
W sumie sam mam podobny problem ale z mniejszą kwotą.
Okolice raczej Rzeszów, ale można podjechać i gdzieś dalej jeśli warto.
#inwestowanie #oszczedzanie #rzeszow #zloto
a druga osoba ma już wręcz zamiar zakupić złoto w najbliższym czasie, pytanie tylko gdzie żeby ta marża była jak najniższa - to samo waluty.
@Obronca_Ucisnionych: 50% obligacje EDO (10 latki indeksowane inflacją) a jak masz dziecko to ROD'y 12l do limitu, 35% ETF globalny na akcje, 15% fizyczne, jednouncjowe złote monety bulionowe. zbierać, naganiaczy nie słuchać, nie posrać się na miętowo jak będzie leciało w dół i dokupywać w równych odstępach czasu. papiery dłużne stanowią poduszkę, udziałowe trampoline, złoto przeniesie wartość w czasie. maksymalne obsunięcie kapitału
Przy okazji wspomnimy, że zmieniliśmy kod — teraz jest to "WKP23" i pozwala na darmową dostawę Pocztex KURIER lub Pocztex PUNKT przy zamówieniach o wartości od 300 zł.
@Obronca_Ucisnionych: My oczywiście polecamy siebie. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Aktualne ceny sprzedaży, jak i skupu, masz widoczne przy konkretnych monetach/sztabkach na naszej stronie. Jeśli potrzebujesz pomocy w wyborze samych złotych/srebrnych