Aktywne Wpisy
majkel34 +24
Przegrywex +3
Coś mi tu nie pasuje.
Policja podała komunikat, że przyczyną zatrzymań było organizowanie nielegalnego hazardu.
Co jak co, ale te loterie mimo że wątpliwe moralnie, raczej były robione zgodnie z prawem. Budda ciągle opowiadał, że załatwianie zezwolenia długo trwa, że jest bardzo dużo formalności, którymi zajmowała się osobna firma. Na losowaniach była komisja itd.
Dodatkowo, nawet gdyby organizował te loterie jak Stonoga, czyli na totalnym nielegalu, bez żadnych zezwoleń, to raczej nie było by takiej grubej akcji jak zawinanie go rano przez CBŚP i zabezpieczanie aut i majątku.
O co tu może chodzić? Czy Policja podała zły komunikat?
Policja podała komunikat, że przyczyną zatrzymań było organizowanie nielegalnego hazardu.
Co jak co, ale te loterie mimo że wątpliwe moralnie, raczej były robione zgodnie z prawem. Budda ciągle opowiadał, że załatwianie zezwolenia długo trwa, że jest bardzo dużo formalności, którymi zajmowała się osobna firma. Na losowaniach była komisja itd.
Dodatkowo, nawet gdyby organizował te loterie jak Stonoga, czyli na totalnym nielegalu, bez żadnych zezwoleń, to raczej nie było by takiej grubej akcji jak zawinanie go rano przez CBŚP i zabezpieczanie aut i majątku.
O co tu może chodzić? Czy Policja podała zły komunikat?
#ukraina #wojnanaukrainie #rosja
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@robertkk: Nie wrócę bo nigdy tam nie byłem. Za sianie dezinformacji żegnamy się.
@BayzedMan: Mateusz Lachowski który odwiedza Bachmut tak twierdził.
Michał Nowak z Twittera powołuje się na twitta z wypowiedzią Alexander Leityokha który jest oficerem 93 Brygady zmechanizowanej.
Ogólnie temat jest dosyć znany w kręgu polskich osintowców i ludzi związanych z tematem na Twitterze.
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Czyli złe źródła xD. Gościu który do was jeździ i wam organizuje sprzęt i pomoc. I jeździ do Bachmutu rozsiewa nieprawdzie informacje xD. Oficer z danej brygady też rozsiewa fałszywe informacje. Wy się nic nie zmieniacie. Dalej ani kroku wstecz, to nie moja ręka xD.
@nostalgiwolf: Bo Ukraina tez używa zmobilizowanych w roli mięsa zatykającego front. No chyba że nadal bawimy się w brednie pokroju Ukraina ponosi w Bachmucie 5,7 czy 10 krotnie mniejsze straty niż Rosja xD. W drugą stronę też mogę zapytać jak
1. USA przekazuje wcale nie promil, a bardzo dużo amunicji, Europa za bardzo jej przekazywać nie chce (coś tam jednak dała), a Polska praktycznie opróżniła swoje magazyny - po prostu ta wojna jest bardzo intensywna i schodzi tego w opór. Rosja natomiast przestawiła swoją gospodarkę na potrzeby wojenne i amunicji produkuje dużo więcej, ale ma problem z jej dostawami bo Ukry mają