Wpis z mikrobloga

Jak to jest że od tygodni wychodzą informacje o tym ze Ukraińcy mają problemy z amunicją w rejonie Bachmutu. I są to relacje żołnierzy i różnych wolontariuszy. Przecież to Rosji miało brakować sprzętu i amunicji. A nie Ukrainie której USA przekazuje PROMIL !!!!! własnych zdolności. Czyżby jednak onucowe informacje o problemach z dostępnością amunicji dla Ukrainy na zachodzie okazały się prawdziwe ? Czy może jest to super przebiegły plan Ukrainy. Która oszczędza amunicje kosztem życia żołnierzy i przygotowuje się do jesiennej tfuu zimowej tfuuuu wiosennej ofensywy która w ciągu kilku tygodni wyzwoli wszystkie okupowane terytoria łącznie z Krymem ?
#ukraina #wojnanaukrainie #rosja
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
A możesz jakoś udowodnić stawiane tezy?

@BayzedMan: Mateusz Lachowski który odwiedza Bachmut tak twierdził.

Michał Nowak z Twittera powołuje się na twitta z wypowiedzią Alexander Leityokha który jest oficerem 93 Brygady zmechanizowanej.

Ogólnie temat jest dosyć znany w kręgu polskich osintowców i ludzi związanych z tematem na Twitterze.
  • Odpowiedz
  • 0
Jesteś niezawodny z tymi swoimi chochołami XD

@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Czyli złe źródła xD. Gościu który do was jeździ i wam organizuje sprzęt i pomoc. I jeździ do Bachmutu rozsiewa nieprawdzie informacje xD. Oficer z danej brygady też rozsiewa fałszywe informacje. Wy się nic nie zmieniacie. Dalej ani kroku wstecz, to nie moja ręka xD.
  • Odpowiedz
  • 2
Skoro Ukrainie brakuje amunicji to dlaczego Bachmut nie jest do tej pory zajęty? Bardzo proste pytanie na które pewnie masz dobrą odpowiedź? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@nostalgiwolf: Bo Ukraina tez używa zmobilizowanych w roli mięsa zatykającego front. No chyba że nadal bawimy się w brednie pokroju Ukraina ponosi w Bachmucie 5,7 czy 10 krotnie mniejsze straty niż Rosja xD. W drugą stronę też mogę zapytać jak
  • Odpowiedz
@Koniasz: Od początku wojny akcentowane są braki amunicji i wynikające również z tego dysproporcje w użyciu artylerii. Sama kwesta dostaw dużych ilości amunicji jest wskazywana jako jeden z ważniejszych problemów do rozwiązania. Co chwile pojawią się wpisy i opnie, że główną przewagą rosji jest artyleria. Wielokrotnie były tu wrzucane artykuły i wpisy, że USA produkują 14 tys. sztuk miesięcznie a Ukraina zużywa 5 tys. sztuk dziennie. Ciągle też są stawiane
  • Odpowiedz
@Koniasz: wiem tylko to, co widziałem o Wolskiego:
1. USA przekazuje wcale nie promil, a bardzo dużo amunicji, Europa za bardzo jej przekazywać nie chce (coś tam jednak dała), a Polska praktycznie opróżniła swoje magazyny - po prostu ta wojna jest bardzo intensywna i schodzi tego w opór. Rosja natomiast przestawiła swoją gospodarkę na potrzeby wojenne i amunicji produkuje dużo więcej, ale ma problem z jej dostawami bo Ukry mają
  • Odpowiedz