Aktywne Wpisy

wolskiowojnie +269
Dobra, po roku na tym portalu uważam że jest to jednak toksyczne środowisko a moja obecność tutaj nie ma sensu. Więcej wkładam niż dostaje a ilość nieuzasadnionego hejtu powoduje że odechciewa mi się pisania. Przechodzę na hejto a tutaj usuwam konto.
Mam was dość.
#wolski #wolskiowojnie #geopolityka #ukraina
Mam was dość.
#wolski #wolskiowojnie #geopolityka #ukraina

Kurkurka +133
Dałam się chłopowi na weekendowy wypad na ryby namówić i co, nie dość że cała przemokłam, on nic nie złowił to jeszcze na obiad herbate z szyszek gotuje ( ͡° ʖ̯ ͡°) i jaki zadowolony z siebie "hehe zobaczysz co to prawdziwy survival"
#wedkarstwo #bushcraft
#wedkarstwo #bushcraft

Potrzebuję domowego sposobu na cardio, myślałem nad rowerem + trenażer direct drive, chciałbym sobie rower dopasować poprzez bike fitting w profesjonalnym punkcie.
Nie znam się kompletnie na rowerach, używałbym go przez 99% czasu na trenażerze w domu - czy w takim wypadku np. Triban RC120 z Decathlona ( https://www.decathlon.pl/p/rower-szosowy-triban-rc120-z-hamulcami-tarczowymi/_/R-p-302301?mc=8545836 ) ok? Wnioskuję, że parametry takie jak waga i hamulce nie mają znaczenia podczas użytku na trenażerze, więc chyba nie warto dopłacać do droższych modeli? Siodło oczywiście wziąłbym takie jakie okazałoby się najwygodniejsze podczas bike fittingu, cena raczej nie ma znaczenia.
Pytanie, czy na pewno chcesz iść w tym kierunku? Rozwiązanie to zajmuje sporo miejsca niestety. Zwykły rowerek albo spinning też pozwolą Ci zrobić trening w domu.
I jakie masz doświadczenie z długim cardio w domu? U większości osób bardzo zjawionych, rowerek/trenażer kończy jako drogi
Rower stacjonarny / spinningowy raczej odpadają, bo nie ma opcji zrobić na nich takiego bike fittingu jak na zwykłym rowerze. Na siłowni używam czasami BikeErg i Assault Bike, ale najbardziej przeszkadza mi w nich siodło które jest dla mnie ultra niewygodne. No i te sprzęty chyba zajmują więcej miejsca niż zwykły rower +