Aktywne Wpisy
pepe998 +17
Mija miesiąc od założenia przeze mnie tindera i przez cały ten czas dostałem jedną parę i dwa polubienia.. Jedna para, wydawałoby się od sympatycznej dziewczyny.. Jednak nie nacieszyłem się nią zbyt długo gdyż zaraz po napisaniu do niej usunęła parę ( ಠ_ಠ) Jakieś rady? Wiem że nie jestem 8/10 jak w memach ale spokojnie pod 5/10 się łapię? Mam dobrą pracę i dużo podróżuje, a słyszałem że własnie dużo
Shoujiki +196
Czemu na tym waszym #marszniepodleglosci znajdzie się miejsce na jechanie po flagach UE i LGBT, a nigdy np po Rosyjskiej? ( ͡° ͜ʖ ͡°) czy to nie tak, że to święto jest też odnośnie wyjścia spod buta Rosji?
Zdjęcie z twittera MWszechpolska
#bekazprawakow
Zdjęcie z twittera MWszechpolska
#bekazprawakow
Federalna Korporacja Ubezpieczeń Depozytów w lutym poinformowała, że niezrealizowane straty amerykańskich banków na papierach wartościowych dostępnych do sprzedaży i utrzymywanych do zapadalności wyniosły 620 miliardów dolarów w porównaniu z 8 miliardami dolarów w tym samym okresie 2021 roku. Kolejne podwyżki stóp oznaczają dalszy, wykładniczy wzrost strat na obligacjach.
Inwestorzy widzą obecnie ponad 70% szans na niższą, 25 pb podwyżkę stóp Fed na posiedzeniu 22 marca. Jeszcze dwa dni temu zdecydowanie przeważała narracja o 50 pb
to nie stwarza ryzyka
to są realne straty
ale duże banki mają żelazny balance sheet
mogą trzymać do zapadalności
"wykładniczy" to już dzika twórczość autora
czy Fed osra majty? być może
sam stawiam 50/50
od odpowiedzi zalezy wiele... dziennych wahan rynku
od: nie postrzegamy tego jako ryzyko, jest wyizolowane, higher for longer
przez: widzimy, obserwujemy, data dependent
do: dostrzegamy ryzyko, polityka jest wystarczajaco restrykcyjna
Dla akcji krotkoterminowo ma to znaczenia