Wpis z mikrobloga

Boczek po Chinsku:
Sorowy boczek, czosnek, imbir, cebula, cukier, sos sojowy, ocet ryzowy, mirin, wisniowka (bo niemialem chinskiego wina a niechcialo mi sie dzisiaj isc do sklepu), gwiazdki anyzu, ostra papryka.
Gotowane 1h w szybkowarze (instant pot)
A teraz wyjelem delikatnie boczek ktory jest mega miekki, i prawie sie rozpada, i redukuje sos.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: Aż godzinę? Boczku nie robiłem w IP. Wydaję się naprawdę długo w stosunku do innych mięs. Daj więcej fot np sosu, albo po skończeniu z ryżem. Jeszcze studzę chili z IP, a już bym zrobił coś innego.
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika: coś pięknego! Dzięki za inspirację, dopisałem sobie taki boczuś do zrobienia kiedyś. A co do wiśniówki, u mnie na stałe zastąpiła już jakieś siaosingi. Sprawdza się znakomicie a w domu jest zawsze.
  • Odpowiedz