Boczek po Chinsku: Sorowy boczek, czosnek, imbir, cebula, cukier, sos sojowy, ocet ryzowy, mirin, wisniowka (bo niemialem chinskiego wina a niechcialo mi sie dzisiaj isc do sklepu), gwiazdki anyzu, ostra papryka. Gotowane 1h w szybkowarze (instant pot) A teraz wyjelem delikatnie boczek ktory jest mega miekki, i prawie sie rozpada, i redukuje sos.
@mielonkazdzika: Aż godzinę? Boczku nie robiłem w IP. Wydaję się naprawdę długo w stosunku do innych mięs. Daj więcej fot np sosu, albo po skończeniu z ryżem. Jeszcze studzę chili z IP, a już bym zrobił coś innego.
@mielonkazdzika: Wygląd dobrze, (napisałbym że super zjaeb... ale same krzaki będą i straci sens) ale tak dużo dziwnych przypraw, ze nie miał bym odwagi posmakować :D
@mielonkazdzika: coś pięknego! Dzięki za inspirację, dopisałem sobie taki boczuś do zrobienia kiedyś. A co do wiśniówki, u mnie na stałe zastąpiła już jakieś siaosingi. Sprawdza się znakomicie a w domu jest zawsze.
Ten aktor i postać Ghula wg mnie nosił cały serial na barkach. Całość jest bardzo dobra ale jak pojawia się Goggins na ekranie, to zaczyna być jeszcze lepiej. #fallout #seriale
Teraz odparuje sos zeby stal sie taki mega klejacy, ugotuje ryz, a wszystko podam z salata.
Moj tag #nietylkomielonka o tym co jada polska #emigracja w #uk
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: DSC_4331_1_1
PobierzSorowy boczek, czosnek, imbir, cebula, cukier, sos sojowy, ocet ryzowy, mirin, wisniowka (bo niemialem chinskiego wina a niechcialo mi sie dzisiaj isc do sklepu), gwiazdki anyzu, ostra papryka.
Gotowane 1h w szybkowarze (instant pot)
A teraz wyjelem delikatnie boczek ktory jest mega miekki, i prawie sie rozpada, i redukuje sos.
źródło: DSC_4332_1_1
Pobierz