#perfumy Jak sensownie odlać, przelać, czy jakkolwiek przenieść zawartość perfum z większego do mniejszego jakiegoś podręcznego flakoniku, który nawet zmieści się do kieszeni?
@Seractil12 Wężykiem wszystko rozlejesz pompując, ale nie zawsze zaciągniesz sok strzykawką. Igłą nie rozlewałem, ale w teorii jak się dobrze wkłujesz to zawsze zaciągniesz sok. Jak ktoś rozlewa większe ilości to wiadomo, że lepiej igłą, pytanie czy takie wielokrotne wkłuwanie w którymś momencie nie uszkodzi atomizera?
@kilo_wody_pod_stopa wieczorem jak będę może rozlewał to pokaże o co dokładnie chodzi z wężykiem np. przy Armafie i dlaczego jest tam lepiej igła.
A igła nie musisz się wkluwac bo faktycznie to może uszkodzić atomizer. Chociaż sporo osób mówi, że nie, ale wolę nie ryzykowac. A w tym przypadku ucinasz igłę tak tylko, żeby delikatnie wystawała i pompujesz strzykawka ;)
@Seractil12 No to niczym to się nie różni od metody z wężykiem, skoro i tak trzeba pompować. Armafa rozlewałem już wężykiem i poszło gładko, a to był mój drugi dekant, więc doświadczenie miałem mizerne xD
Jak sensownie odlać, przelać, czy jakkolwiek przenieść zawartość perfum z większego do mniejszego jakiegoś podręcznego flakoniku, który nawet zmieści się do kieszeni?
A igła nie musisz się wkluwac bo faktycznie to może uszkodzić atomizer. Chociaż sporo osób mówi, że nie, ale wolę nie ryzykowac. A w tym przypadku ucinasz igłę tak tylko, żeby delikatnie wystawała i pompujesz strzykawka ;)