Aktywne Wpisy
sotilas +48

Pasterz30 +24
Mit... banderyzmu
Zbrodnia w Zawadce Morochowskiej, Rąbce czy Jedwabnem. Ludobójstwa i represje popełnione przez Polaków na Żydach, Ukraińcach, Niemcach. Zapewne tylko to ostatnie wydarzenie jest znane wykopkom (i to tylko ze słyszenia). Natomiast każdy wykopek słyszał o tzw. rzezi wołyńskiej, serii masakr i pogromów ludności polskiej na Ukrainie w latach 1943-45. To bardzo znamienne, że nie chcemy słuchać o zbrodniach popełnionych przez naszych rodaków i przez lata staraliśmy się wyprzeć to z
Zbrodnia w Zawadce Morochowskiej, Rąbce czy Jedwabnem. Ludobójstwa i represje popełnione przez Polaków na Żydach, Ukraińcach, Niemcach. Zapewne tylko to ostatnie wydarzenie jest znane wykopkom (i to tylko ze słyszenia). Natomiast każdy wykopek słyszał o tzw. rzezi wołyńskiej, serii masakr i pogromów ludności polskiej na Ukrainie w latach 1943-45. To bardzo znamienne, że nie chcemy słuchać o zbrodniach popełnionych przez naszych rodaków i przez lata staraliśmy się wyprzeć to z

Od razu zaznaczę, że na postać patrzę jako toksyczny meta gracz czyli abyss 12 i potężne moby na 100lvl są moim punktem odniesienia. Oczywiście że Dehya wygląda dobrze wizualnie, na ulicy będzie kosić ale w przypadku "najtrudniejszego" contentu jest przeważnie marnowaniem slota. Nadal nic nie stoi na przeszkodzie żeby ją wrzucić do timku i na luzie oklikać 36* ale w porównaniu do innych 5* postaci wygląda jakby po prostu wyszła za wcześnie z pieca. Śmiesznie niski dimidż, trochę damage mitigation ale nie za dużo żebyś nadal targał heala i większość mocy postaci zamknięta w konstelacjach, przez co na C0 jest jak #!$%@? kurczak z grilla - z zewnątrz może spoko a w środku surowo. A na dodatek jej jedyny banner jest wciśnięty pomiędzy potężną hu tao/yelan a ayakę/shenhe, mihojo praktycznie mówi "dobra byku, tu masz mocne postacie tam też to sobie przynajmniej trochę odpocznij na początku tego 3.5". Przynajmniej banner z broniami jest dobry bo wiosło i paletka do krykieta są naprawdę mocne.
A szkoda bo planując pulle w sumeru była dla mnie numerem 2 tuż po nahidzie. Koniec końców mam nahidę, dehye skipuje bo szkoda mi primo a alhajtama nie potrzebowałem bo wielki powrót keqing zagospodarował mojego jadeita a po drodze dostałem jeszcze tighnariego więc zabawki do spread/aggravate już mam. Chociaż imo i tak wielki wyczyn że dopiero po 2.5 roku gry mihojo wydało obiektywnie słabą postać (pomijając fiasko z zhonglarzem ale to uznaje jako problemy okresu dojrzewania gdzie jeszcze nie wiedzieli do końca w którą strone ma iść cała gra).
#genshinimpact
#!$%@?, bo "złap je wszystkie" i która postać mi się akurat bardziej podoba, a abyss od ponad półtora roku na 36, więc nie mam parcia na mete.