Wpis z mikrobloga

@saviola7: Dla mnie "prawie w centrum" to nawet nie całe Śródmieście ;) ale nie czepiałabym się, że ktoś ma na myśli co innego: pół Woli, większość Ochoty, bliski Mokotów, jak już w tamtą stronę, to Saską Kępę czy okolice ZOO (ale Wisła robi swoje, więc po drugiej stronie kilometry liczą się podwójnie ;)). Spójrz na to inaczej: wyobraź sobie, że masz zawieźć ciocię do lekarza czy prawnika "prawie w centrum". Nie
adekwatna cena za lokalizację

@herbatananoc: Nowe budownictwo, dobre wykończenie, kawałek własnej zieleni + lokalizacja, jak dla mnie cena adekwatna jak na europejską stolicę.

wprawiają mnie w osłupienie

@herbatananoc: Mnie też, dlatego celuje w coś na obrzeżach, i na szczęście nie Warszawy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bardziej odnosiłem się do słów rzekomego spadku cen i podanie jako innego przykładu mieszkania obok.
dobre wykończenie

@saviola7: to jest raczej budżetowe wykończenie jak i standard bloku, na pewno w tej cenie z metra da się kupić lepsze mieszkanie. Tutaj masz niskie sufity, miejsca parkingowe na dworze, słabo wyglądające przestrzenie wspólne. Nawet wideodomofonów nie ma domyślnie. Wiadomo, że to wszystko bzdury i da się żyć bez tego ale świadczy to o tym, że to raczej jakieś substandardowe osiedle a nie coś za co warto dawać 18k