Wpis z mikrobloga

@Grubszy123: @Frettka To nie jest normalne, że dorosły chłop ma mleczaki zamiast zębów stałych. Mleczaki wypadają ok 5-6 roku zycia az do 13 z tym ze u dziewczynek ten proces przebiega szybciej

"Coś takiego jest zazwyczaj spowodowane problemami genetycznymi. O tym, dlaczego zęby nie wypadły może pomóc wyjaśnić prześwietlenie RTG, które zwykle w takich momentach jest zalecane przez stomatologa."
  • Odpowiedz
@userrrr: a czy ja powiedziałam że jest to normalne? zdarza się że dorośli nie mają związków zębów stałych, co za tym idzie mleczny ząb nie jest wypychany przez stały i zostaje

doskonale wiem kiedy mleczki wypadają, nie musisz mi cytować wujka google xD no lol
  • Odpowiedz
@userrrr: To jest normalne, miałam robione zdj. rentgenowskie by zobaczyć co jest nie tak i okazało się, że w żadnej 5tce nie mam korzeni, dlatego mleczaki nie wypadły. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Grubszy123: ja miałem mleczaka 3 górną do 17 albo 18 roku życia. Zupełnie zapomniałem że był to mleczak i jak mi wypadł to wpadłem trochę w panikę bo jak to tak bez 3 chodzić. Ale normalnie wyrósł mi stały i zdrowy ząb.
  • Odpowiedz