Wpis z mikrobloga

Które z aut?
Kia pro'ceed z 2020r z poliftowym wnętrzem (większy ekran, cyfrowe zegary) w manualu diesel 1.6 136km

Mazda 6 2019r (sedan) w automacie benzyna 2.0 145km

Jak z awaryjnoscia obu aut?
Z kosztami utrzymania?
Które tańsze w eksploatacji?

(trasy w cyklu mieszanym, ok 50-60km dziennie, brak rodziny do przewożenia xd)

#motoryzacja #samochody #mazda #kia #ankieta

Które?

• Kia pro'ceed 40.2% (41)
  • Mazda 6 59.8% (61)

Oddanych głosów: 102

• 8
  • Odpowiedz
@AryanWonderBoi: zakładam ze nie masz więcej niż 185cm skoro rozważasz te samochody. Jak dla mnie mazda. Kia to tylko kia. A mazda to już wyższa jakość. Parametry jezdne tez lepsze.
  • Odpowiedz
@AryanWonderBoi: mam prawie 190 i w obu było mi ciasno. Z dwa lata temu miałem taki sam dylemat i wybrałem octavię. Żałuje do dziś bo elektronika była #!$%@? ale gabaryty ok. . Kia w wersji gt jak już bo będzie frajda z jazdy. Mazda jest dosyć ciasna w środku i technologicznie to jakiś 2015 rok. W tym roku chyba maja zastąpić ten model.
Jednak gdybym sam miał wybrać to mazda. Za
  • Odpowiedz
@Badyl69: oba sa w mojej okolicy w tej samej cenie ok 90k PLN. Dlatego mając dosłownie ta samą cenę, które byś wziął? Też mazdę? Kminie nad jednym i drugim bo są naprawdę ładnymi autami, i obie marki z tego co słyszę cieszą się świetnymi opiniami jeśli chodzi o eksploatację i utrzymanie.
Właśnie Kia ma o wiele nowsze to wnętrze, i po prostu ładniejsze z już cyfrowymi zegarami, natomiast mazda ma automat
  • Odpowiedz