Wpis z mikrobloga

@perfumowyswir: oczywiście był to życiowy błąd, bo przecież przy takiej inflacji kurniki zaraz stanieją ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mam akurat żadnego śmiesznego wykresu dotyczącego USA, migracji czy czegoś tam innego ale tak mi mówi moja szklana kula.
Jeszcze tylko napiszę tu 1000 postów w tym duchu żeby każdy na pewno przeczytał. Pozdrawiam wszyskich moich fanów, dajcie subsrypcję i łapkę w górę
  • Odpowiedz
@perfumowyswir: 19 chyba, że kupi następne ;-) abo 5 lat "pomieszka"

Takie pierdy/inwestycje nie bierzesz na 3-5 lat, tylko raczej 30 i szczerze, dopiero wówczas możesz powiedzieć, czy jesteś na plus czy na minus. Poza tym gdzieś trzeba mieszkać, więc lepiej spłacać swój kredyt niż czyjś ;-)
  • Odpowiedz
Jak masz kredyt to inflacja dewaluuje Ci dług, a jak nie masz to wkład własny. Mieszkania dalej nieco drożeją a nie trzymają cenę, chyba że w Sosnowcu. Poza tym dziś już nie weźmiesz tak dobrego kredytu jak wtedy. Jeśli ktoś wziął w 2021 roku i przeszedł na stałe to płaci jakieś drobniaki w porównaniu do ludzi, którzy chcą kupić coś teraz a jeszcze zapłacił mniej za metr. Ominie go też płacenie chorych
  • Odpowiedz
@perfumowyswir: Edukacja ekonomiczna polaków to dno xD Jeśli masz inflacje 40% w trzy lata, to wartość pozostalej części kredytu do spłaty też spada o około 40%. Jak ktoś kupił mieszkanie trzy lata temu to przy tej inflacji wygrał życie.
  • Odpowiedz
2021-2022

Jak ktoś kupił mieszkanie trzy lata temu to przy tej inflacji wygrał życie

@TheDziobak: no właśnie widać po twojej, mówimy o zakupie rok-dwa lata temu na szczycie bańki. Inflacja, nie równa się też twoja podwyżka, i mogę tak w kółko cię punktować. Czytaj zanim puścisz wysryw.
  • Odpowiedz
@perfumowyswir: xD

1. Nie było żadnej bańki w 2021-2022 i nie ma teraz. Była inflacja i wzrost gospodarczy a ceny nieruchomości tradycyjnie są wypadkową tych dwóch wskaźników ale Wykopowi eksperci tego nie rozumieją, nigdy nie zrozumieją i nawet nie chcą bo psuje im to narracje.
2. Pensje rosną w tempie inflacji co pokazują wszystkie dane. Dopiero ostatnio był niewielki rozjazd ale skumulowana różnica to jest może maks kilku punktów procentowych a
  • Odpowiedz