Wpis z mikrobloga

Zakochałem się mojej Lumii i Windows Phone. Wystarczyło tylko poustawiać sobie kafelki. Piękny system i bardzo szybki. Teraz będę wszystkich namawiał na zmianę systemu na WP - moja kobieta ma AjjFona. Kupię jej Lumię. Moja mama szuka teraz telefonu. Poradzę jej Lumię.

Teraz czekam na pasek powiadomień w WP 8.1

Hejtuję andka i apple.

#windowsphone

#bojowkawindowsphone

#android

#apple
O.....a - Zakochałem się mojej Lumii i Windows Phone. Wystarczyło tylko poustawiać so...

źródło: comment_agRecnEp6cS9TLZYk7YsBZvGoKG2kxmw.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@madry_i_mieciutki: Android ssie ostro jeśli chodzi o optymalizację i defragmentację =). Google nic z tym nie zrobi bo ma na to w------e.

WP 8.1 będzie jeszcze szybsze niż jego poprzednik i będzie miało sporo ciekawych zmian. iOS nie jest zły i na bank lepszy od Andka bo też ma niebo lepszą optymalizację.

Andek potrzebuje telefonów drogich by dało się na nich go normalnie używać. Te tańsze oznaczają w--------e z powodu
  • Odpowiedz
@Ural-Z-S100: ja ze swoich andków zawsze byłem i jestem zadowolony, nigdy nie miałem problemów że mi się cięły. Natomiast w WP brakuje mi aplikacji, fajnych gier i dużych możliwości personalizacji. Dlatego wolę dać więcej za telefon z androidem niż za WP, który dobry jest dla ludzi, którym wystarczy samo dzwonienie, smsowanie, kalendarz, latarka, budzik i ewentualnie net.
  • Odpowiedz
@madry_i_mieciutki: Bo kupowałeś high-endowe fony, a jakbyś kupił te tańsze z podobną ceną co lumie, to byś był w-------y ;).

Oczywiście przyjmuję do wiadomości, że fani andka są zaślepieni na krytykę ich cudownego systemu.

Ja testowałem te 4 systemy. iOS, WP, Andka, Symbiana. Andek i Symbian ssą ostro z optymalizacją i wymagają telefonów z mocnymi bebechami do płynnego
  • Odpowiedz
moja kobieta ma AjjFona. Kupię jej Lumię.

@OdZeraDoMilionera: Jak jest to jakiś 4/4S to chętnie odkupię.

Mam już powoli dość WP 7.8, a WP 8 nie jest na tyle jeszcze do przodu żebym się jakoś napalał na przesiadkę. Wolę wrócić do iPhonów, których używałem przed WP.
  • Odpowiedz
@Ural-Z-S100:

Oczywiście przyjmuję do wiadomości, że fani andka są zaślepieni na krytykę ich cudownego systemu.

Napisałem tylko co mi odpowiada w androidzie, a co nie odpowiada w lumii, i skąd mój wybór ;)
  • Odpowiedz
@Santeria: Teraz przeglądałem. Jest multum facebooków. Ale z drugiej strony jeżeli aplikacja spełnia postawione przez MS wymagania do certyfikacji to mimo, że już są inne facebooki to uważam że nie powinno się blokować takich aplikacji
  • Odpowiedz
@OdZeraDoMilionera: Ostatnio przesiadłem się ze starego iPhone'a 3GS na Samsunga Galaxy S4 i jak rykłem to o matko bosko XD. 4 rdzenie prawie 2 GHz każdy, 2 giba ramu a potrafi zaciąć się przy otwieraniu menu.

Lagdroid nawet na telefonach z najwyższej półki nie dorasta do pięt starym urządzeniom z WP czy iOS. #mowiejakjest
  • Odpowiedz
@Helmans: Potwierdzam rękami i nogami. Lagdroid i andruciarze mając telefon za 2 koła dalej mają lagi i przycięcia.

Już z HTC One jest lepiej ale potrafi przyciąć w najmniej oczekiwanym momencie.
  • Odpowiedz