Wpis z mikrobloga

• 0
o ile ten pierwszy z kodem kreskowym faktycznie kreatywnie pomyślany, o tyle to "not polish, remember" w dwóch pozostałych jest subtelne i chwytliwe jak cios maczugą

@witajswiecie: Pomysły zerżnąłem bezczelnie, trochę tam pozmieniałem, w tym z kodem dodałem niemiecką flagę, poprawiłem jakość, co do słów NOT POLISH, to początkowo była i taka wersja, ale jakoś mi graficznie się nie podobało, stwierdziłem że to made in germany i ichnia flaga mocno
  • Odpowiedz
  • 0
Widać, że ida wybory xDDD

@deziom: A co to ma wspólnego z wyborami?

27 stycznia była rocznica wyzwolenia Oświęcimia, jakbyś nie wiedział. A zresztą tej akcji nigdy nie jest za mało.
Ostanio wrzucam to z tt Scholzowi, też uważasz, że z tytułu wyborów? Co ciekawe jeszcze mnie nie zablokowali.
  • Odpowiedz
  • 1
non stop zakłamujecie rzeczywistość i nie przyznacie że to były polskie obozy bo mieszkali tam Polacy??

@zinq: Czy ty za długo na słońcu ostatnio nie siedziałeś?

Jaka formacja wojskowa zarządzała wtedy obozem w Oświęcimiu?
Kto w
lakfor - >non stop zakłamujecie rzeczywistość i nie przyznacie że to były polskie obo...

źródło: sco_01_m_c3c9615aa0998227

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
Dlaczego tam jest flaga dzisiejszych Niemiec, a nie III Rzeszy Niemieckiej? Każda z tych grafik nadaje się do kibla.

@Elaviart: A jaka jest oficjalne flaga Niemiec dzisiaj? Kto jak nie dzisiejsze Niemcy powinien nam wypłacić repatracje za drugą wojnę światową? To jacyś inni Niemcy wtedy byli? To jakiś inny naród to zrobił? Może to ci z NRD byli winni?

Gdyby Niemczy wszędzie nie banowali swastyki, a w Polsce nie byłoby
  • Odpowiedz
  • 0
Polski obóz koncentracyjny w Świętochłowicach-Zgodzie, w którym ginęli Ślązacy i nie tylko. Tak, gdyby ktoś myślał, że 'Polacy nigdy by czegoś takiego nie zrobili'.

@Sex_Machine: IPN udokumentował liczbę zmarłych w obozie na 1855 osób, i chyba każdy wie czym był system stalinowskiej bezpieki w powojennej Polsce. Trochę jakby inny ciężar gatunkowy.
Sprawdź sobie jak nazywał się komendant obozu - Salomon Morel, no faktycznie Polak jak malowany.
Kto wtedy rządził w
  • Odpowiedz
Ciekawe ile Żydów i Polaków pomogli zwieźć do Belżca, Majdanka i Sobiboru,

@eeehhh: Akurat trochę popłynąłeś, do Bełżca i Sobiboru z istniejących informacji wynika, że nie zawieziono żadnego transportu Polaków nie-żydów, analogicznie do Treblinki. Obozy Akcji Reinhardt służyły stricte eksterminacji Żydów, obywatelstwo nie grało tu żadnej roli.
Nie musisz przeinaczać faktów, bo ktoś poruszył kwestię polskich zbrodni, jeśli to dla ciebie takie niewygodne to po co w ogóle się odzywać? Jak Polacy mają poznać własną historię, skoro każdy niewygodne wątek zostaje z miejsca zasypany wrzaskami "a bo oni bardziej!". Oczywiste że w tamtym okresie liczba zbrodni Polaków to nawet nie jest promil tego w czym udział mieli Ukraińcy, to znaczy że nie wolno o tym mówić?

@lakfor Następny. Co mają do tego reparacje? Reparacji nigdy nie dostaniemy, bo Niemcy jeśli w ogóle zabiorą głos to odniosą się do kilkukrotnego zrzeczenia się ich przez rząd PRL. Jeśli ktoś wyskoczy, że PRL to nie była Polską to oni powiedzą, że III Rzesza to nie Niemcy i po temacie. Temat reperacji to zwykły populizm, który
  • Odpowiedz
@Elaviart:

Nie musisz przeinaczać faktów, bo ktoś poruszył kwestię polskich zbrodni, jeśli to dla ciebie takie niewygodne to po co w ogóle się odzywać

No tak, zapomniałem. Przecież w dobie dzisiejszego bezczelnego pisania historii na nowo, poprawnie politycznym kulcie Bandery i SS-Galizien oraz Hitlerem jako śmiesznym panem z memów, najlepiej się w ogóle nie odzywać. Oby w przyszłych latach Polska z Izraelem zaczęła trzymać żelazną sztamę by takich rewizjonistów zwalczać
  • Odpowiedz
@eeehhh: Znowu dajesz piękny przykład opisanej przeze mnie zakłamanej mentalności. O pisaniu historii na nowo pisze koleś, którego odpowiedzią na wspomnienie o polskim powojennym obozie koncentracyjnym (których swoją drogą było w Polsce co najmniej kilkaset, zarówno oficjalnych jak i "dzikich", takich jak np. w Aleksandrowie Kujawskim), były najpierw fałszywe informacje o Polakach mordowanych w Sobiborze i Bełżcu, a teraz przytaczanie Wołynia czy SS-Galizien. Jeszcze jabym dopiero co nie wspominał o
  • Odpowiedz
@lakfor: No tak, "to nie Polska, tylko Sowieci i PRL". Jeden Morel w pojedynkę nadzorował i obsadzał z paroma żydowskimi kolegami kilkaset obozów w całej Polsce. Albo tak jakby Ukraina w trakcie II WŚ była niepodległym państwem, a banderowcy jej przedstawicielami. Jakby w polskiej bezpiece służyli sami Rosjanie i Żydzi, aż do 1989, kiedy magicznie zniknęli. Trochę jak III Rzesza i Niemcy, tam też w 1945 wszystkich nazistów zastąpili Niemcy,
  • Odpowiedz
  • 0
Ale że chodzi o kręcenie gównoburzy, to użyto flagi obecnej, gdzie Niemcy wyraźnie odcinają się od III Rzeszy.

@szejas: No jasne, bo tak wygodnie, odetniemy się i nic nie płacimy. Tu chodzi o niezakłamywanie historii i walkę z próbą przypisania współsprawstwa w holokauście

Temat reperacji to zwykły populizm, który łykacie jak
  • Odpowiedz
@Elaviart: Nie ja tu się zesrałem w rocznicę wyzwolenia Auschwitz pisząc w jakimś nieokreślonym celu ściany tekstu o polskich zbrodniach (!) i rzucając adpersonam w kierunku tych którzy mają z tym problem. Lepiej zamilcz, zanim znajdziesz sobie treści na paragraf. Swoją trollowską robotę już tu wykonałeś, rozmydlając temat.
  • Odpowiedz
  • 0
Jeden Morel w pojedynkę nadzorował i obsadzał z paroma żydowskimi kolegami kilkaset obozów w całej Polsce.

@Elaviart: No widzisz jak ty mało wiesz o historii, tutaj akurat musisz sporo nadgonić, bo na pewno nie było to paru kolegów.
  • Odpowiedz
Polskie obozy również były, nie ten oczywiście w Auschwitz. Zresztą używanie obecnej flagi Niemiec to tak średnio.

A Polski obóz koncentracyjny istniał w Jaworznie. Gdzie eksterminowano Ukraińców.

@innv: Ukraiński troll broni Niemców przed odpowiedzialnością za Holokaust, no patrz pan co za przypadek.
  • Odpowiedz