Aktywne Wpisy
Zelu06 +167
Milo900 +18
Hej mam pytanie. xDDDDD czy ten podatek na koncu paragonu trzeba gdzies zaplacic (osobny przelew po zakupach). Ostatnio ktos mnie oswiecil ze kazdy paragon ma od jakiegos czasu podatki. I ze generalnie to my je placimy.
#podatki #inflacja #pieniadze #niewiemjaktootagowac #pracbaza
#podatki #inflacja #pieniadze #niewiemjaktootagowac #pracbaza
@witajswiecie: Pomysły zerżnąłem bezczelnie, trochę tam pozmieniałem, w tym z kodem dodałem niemiecką flagę, poprawiłem jakość, co do słów NOT POLISH, to początkowo była i taka wersja, ale jakoś mi graficznie się nie podobało, stwierdziłem że to made in germany i ichnia flaga mocno
@deziom: A co to ma wspólnego z wyborami?
27 stycznia była rocznica wyzwolenia Oświęcimia, jakbyś nie wiedział. A zresztą tej akcji nigdy nie jest za mało.
Ostanio wrzucam to z tt Scholzowi, też uważasz, że z tytułu wyborów? Co ciekawe jeszcze mnie nie zablokowali.
@zinq: Czy ty za długo na słońcu ostatnio nie siedziałeś?
Jaka formacja wojskowa zarządzała wtedy obozem w Oświęcimiu?
Kto w
@Elaviart: A jaka jest oficjalne flaga Niemiec dzisiaj? Kto jak nie dzisiejsze Niemcy powinien nam wypłacić repatracje za drugą wojnę światową? To jacyś inni Niemcy wtedy byli? To jakiś inny naród to zrobił? Może to ci z NRD byli winni?
Gdyby Niemczy wszędzie nie banowali swastyki, a w Polsce nie byłoby
@innv: No były, szkopuł polega na tym, że były obozy pracy a nie stricte obozy koncentracyjne, głównie jakby chodzi o to by nie przypisywać nam niesłusznie holokaustu, co jest dość powszechne szczególnie w US, oraz żeby Niemcy nie paliły głupa, masz poczytaj sobie o co chodzi z tym hasłem
https://pl.wikipedia.org/wiki/Polskie_obozy_zag%C5%82ady
@Sex_Machine: IPN udokumentował liczbę zmarłych w obozie na 1855 osób, i chyba każdy wie czym był system stalinowskiej bezpieki w powojennej Polsce. Trochę jakby inny ciężar gatunkowy.
Sprawdź sobie jak nazywał się komendant obozu - Salomon Morel, no faktycznie Polak jak malowany.
Kto wtedy rządził w
@eeehhh: Akurat trochę popłynąłeś, do Bełżca i Sobiboru z istniejących informacji wynika, że nie zawieziono żadnego transportu Polaków nie-żydów, analogicznie do Treblinki. Obozy Akcji Reinhardt służyły stricte eksterminacji Żydów, obywatelstwo nie grało tu żadnej roli.
Nie musisz przeinaczać faktów, bo ktoś poruszył kwestię polskich zbrodni, jeśli to dla ciebie takie niewygodne to po co w ogóle się odzywać? Jak Polacy mają poznać własną historię, skoro każdy niewygodne wątek zostaje z miejsca zasypany wrzaskami "a bo oni bardziej!". Oczywiste że w tamtym okresie liczba zbrodni Polaków to nawet nie jest promil tego w czym udział mieli Ukraińcy, to znaczy że nie wolno o tym mówić?
@lakfor Następny. Co mają do tego reparacje? Reparacji nigdy nie dostaniemy, bo Niemcy jeśli w ogóle zabiorą głos to odniosą się do kilkukrotnego zrzeczenia się ich przez rząd PRL. Jeśli ktoś wyskoczy, że PRL to nie była Polską to oni powiedzą, że III Rzesza to nie Niemcy i po temacie. Temat reperacji to zwykły populizm, który
No tak, zapomniałem. Przecież w dobie dzisiejszego bezczelnego pisania historii na nowo, poprawnie politycznym kulcie Bandery i SS-Galizien oraz Hitlerem jako śmiesznym panem z memów, najlepiej się w ogóle nie odzywać. Oby w przyszłych latach Polska z Izraelem zaczęła trzymać żelazną sztamę by takich rewizjonistów zwalczać
@szejas: No jasne, bo tak wygodnie, odetniemy się i nic nie płacimy. Tu chodzi o niezakłamywanie historii i walkę z próbą przypisania współsprawstwa w holokauście
@WujaTHC: 27 stycznia 1945 było wyzwolenie Auschwitz? Rocznica może być?
@Elaviart: No widzisz jak ty mało wiesz o historii, tutaj akurat musisz sporo nadgonić, bo na pewno nie było to paru kolegów.
@innv: Ukraiński troll broni Niemców przed odpowiedzialnością za Holokaust, no patrz pan co za przypadek.
<angry nosacz sound>
@lakfor: