Wpis z mikrobloga

Teraz żałuję, że pozbyłem się PCta. Desktop tak dobrze grzał zimą, że nawet ogrzewania nie musiałem włączać, a teraz cały dzień chodzi ten pieprzony junkers i muszę w grubej bluzie siedzieć, a i tak p----i w cholerę. #z-------------j
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Jurigag: dobre chłodzenie szybko odbiera ciepło z podzespołów (Radiatory się grzeją). Tak więc z reguły czym cieplejszy radiator tym lepiej. Już pomijam fakt, że niektóre części po prostu mają wysoką temperaturę i nic Ci tu chłodzenie nie poradzi. Mi pokój ogrzewa ciepłe powietrze z 2 chłodnic z chłodzenia wodnego na CPU i GPU. Za to sprzęt jest zimny. Czyli też mam słabe chłodzenie?
  • Odpowiedz
@Lanc: a nie wiem, u mnie po prostu cały komp jest zimny cała obudowa jak i w środku, ale może to dlatego że mam gigantycznego regnuma i mase wentyli i wychodzi po ~30 stopniu na cpu i ~40 na gpu :X
  • Odpowiedz
@Jurigag: pokaż mi te 30* na CPU pod linxem i 40* na gpu pod furmarkiem ;>

@maxver

Box to od zawsze był syf. To ma schłodzić CPU do temperatury w jakiej może pracować. A, że to mu się nie zawsze udaje to inna sprawa. Z drugiej strony jakby dali lepszego boxa to proc by kosztował 50 zł więcej. A i tak głupie chłodzenie na CPU za 70-80 zł by
  • Odpowiedz
@Lanc: Nie no to już troche inna historia bo to jest chłodzenie od procka i3 550 (2/4). Przy prime95 się nie restartował (100C) a przy normalnym użytkowaniu nie jestem w stanie go obciążyć w 100% tak żeby się zgrzał jak podczas prime95. A BF4 ledwo używa 50% CPU, pewnie między innymi dlatego że grafika się w tym czasie poci 6850.
  • Odpowiedz
@maxver: chyba, że grasz w singla ;>

U mnie beta bf4 jechała równo po wszystkich 4 rdzeniach (i5 3570k) na poziomie 80-100% (pierwszy raz takie coś widziałem :D) przy Radeonie HD7870 XT :)
  • Odpowiedz
@Jurigag:

LinX 72* każdy rdzeń (3570k @ 4.7Ghz 1,3v) + R9 290X 48*. Byłoby lepiej jakbym nie miał tylko 1 chłodnicy 3x120, a nie niej tylko 3 wentylatory 900 rpm :) Za to w gratisie PC nie słychać z 10 cm :D
  • Odpowiedz
@Jurigag: oj żebyś się nie zdziwił... Poza tym mieć 2500 K (czyli dopłaciłeś świadomie do procesora 200 zł, żeby go podkręcić) i trzymać go na stock to grzech :P

@maxver

Pełnej nie sprawdzałem. Znajomi kupili, pograli tydzień i już nie grają :D To nie mam po co kupować :)
  • Odpowiedz
@Jurigag: to cię znajomy ciut chyba w konia zrobił. Ja za swojego z gwarancją OC (aktualnie jest w tych prockach problem z 4,5 na 1,35v :P) + MSI MPOWER dałem 1000 zł :D Części miały 6 msc...

Za 700 zł to chodzi i5 4440 ;P Który jest szybszy od twojego zegar w zegar dosyć znacznie ;)
  • Odpowiedz