Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@CZechuXX: połączenie tłuczonych ziemniaków, kiszonej kapusty i boczku. Na Śląsku często się to podaje jako dodatek. Polecam jak się znudzą same ziemniaki.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@CZechuXX: kapusty nie siekamy, długo gotujemy i odsączamy, boczek w kosteczkę i podsmażamy, ziemniaki tłuczemy ale nie za bardzo. A proporcje? Moja babcia mówiła mi, że daje wszystkiego na oko. Też stosuję tę miarę :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jonn: Nie sądziłem, że panczkraut może być dobry dopóki nie zjadłem w restauracji w Katowicach. Teraz sam często robię, ale kiszoną kapustę kupuję bez marchewki. Jeśli chodzi o proporcje to daję 0.5 kg kapusty na 1 kg ziemniaków.