@zuraw84: Ja bym zrobił Saturna - szybciej się składa i 0 naklejek... (Challenger ma trochę upierdliwych 'lustrzanych' które naklejasz do wnętrza otwierającego się dachu.
@Kaajus: woooo mega wyglada. Też mi taka wersja chodziła po głowie, ale obawiam się, że nie podołam z ułożeniem ładnie waty na dole. Ja rozważam podwieszenie go pod sufitem (na żyłkach), ale porozkładany. Mam tak ISS podwieszony
@fifi957: mam nadzieje, że pytanie było czy sklejałem, bo napisałeś coś o kłamaniu :P "skłamałeś ". Nie, trochę zabawy było z tym by to ładnie powiesić, ale się udało. Nic nie było klejone.
@ExtraPensja: na przeźroczyste haczyki 3M na klej, wpisz w googla: "Przezroczyste haczyki do wieszania, Command"
@zuraw84: Kurcze, ryzykownie na takie przyklejane cos wieszac. Potrafia odpadac od pionowych powierzchni, albo moze odkleic sie z fragmentem farby. Mi tak kiedys ze sciany odpadl wieszak, farba nie wytrzymala a klej bardzo mocny
@ExtraPensja: jak sie odklei z fragmentem farby, to ja pomaluje i sladu nie bedzie :) Najwieksza czesc jest przyklejona na 3 haczykach, a i tez sprawdzalem wczesniej jak mocno to sie trzyma i jestem pod wrazeniem. Spokojnie na jednej sztuce by sie to utrzymalo. Ale tez wiadomo ... jak poleci w dol, to czesci bede zbierac tydzien :)
@zuraw84: Mi z szafy spadl bo sie chybotala. Troche czesci poodpadalo ale na tych wszystkich osiach dobrze sie trzyma. Saturn mi spadl z biurka, lapalem go w locie i tylko pierwszy stopien runal to nie rozsypalo sie jakos mocno.
@Kair: Foto nie moje, ale to bardzo popularny sposób ekspozycji tej rakiety, który stał się swojego rodzaju memem ze względu na swoją popularność;) Za ogień odpowiadają czerwone ledy pod watą:)
#lego
Ja rozważam podwieszenie go pod sufitem (na żyłkach), ale porozkładany.
Mam tak ISS podwieszony
Mam pytanie odnosnie iss. Te zylki do sufitu to jak? Na wkrety?
Nie, trochę zabawy było z tym by to ładnie powiesić, ale się udało. Nic nie było klejone.
@ExtraPensja: na przeźroczyste haczyki 3M na klej, wpisz w googla: "Przezroczyste haczyki do wieszania, Command"
Najwieksza czesc jest przyklejona na 3 haczykach, a i tez sprawdzalem wczesniej jak mocno to sie trzyma i jestem pod wrazeniem. Spokojnie na jednej sztuce by sie to utrzymalo. Ale tez wiadomo ... jak poleci w dol, to czesci bede zbierac tydzien :)