Aktywne Wpisy

chillichill +6

Pshemeck 0
Uwielbiam cwaniaków, którzy mówią, że depresje da się wyleczyć. Powiedzcie to depresyjnemu alkoholikowi :) Powodzenia.
Choroba nieuleczalna, ale mniej inwazyjna niż alkoholizm, bo żeby być alkoholikiem, to trzeba się mocno postarać.
#depresja #alkoholizm
Choroba nieuleczalna, ale mniej inwazyjna niż alkoholizm, bo żeby być alkoholikiem, to trzeba się mocno postarać.
#depresja #alkoholizm

Szybkie pytanie, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi, a program mi się #!$%@? i nie wiem, czy to tego wina - jak mam dwie pętle "for", jedna w drugiej i w tej "wewnętrznej" użyję instrukcji break, to przerywa mi się tylko ta wewnętrzna pętla, a ta zewnętrzna wykonuje następną iterację, czy w ogóle mi się wszystkie pętle przerywają?
Jeśli ta druga opcja, to w jaki sposób mogę przerwać wykonywanie tylko tej wewnętrznej pętli?
bool xD = false;
for(int i = 0;i<10;i++)
{
if(xD) break;
for(int j = 0; j<20;j++)
{
if( i == 3)
{
xD = true;
break;
}
}
}
#include
#include
#include
using namespace std;
void odwrockolejnoscduzychliter(char* x)
{
int n=0;
while(x[n]!=0)
n++;
n++;
char* pomocnicza = new char[n];
pomocnicza[n]=0;
int ostatniaduza=0;
for(int i=0; i<=n; i++)
{
if(x[i]>='a')
pomocnicza[i]=x[i];
else
{
for(int j=n-1-ostatniaduza; j>0; j++)
{
if(x[j]<='a')
{
pomocnicza[i]=x[j];
ostatniaduza--;
break;
}
ostatniaduza--;
}
}
}
for(int i=0; i
x[i]=pomocnicza[i];
x[n]=0;
delete [] pomocnicza;
}
int main()
{
char* jeden = "aAbbgXxfGhh";
cout << jeden << endl;
odwrockolejnoscduzychliter(jeden);int n=0;
while(x[n]!=0)
n++;
n++;
strlen
for(int i=0; i<=n; i++)1 element poza tablica - indexowana jest od 0 do n-1
while(x[n]!=0)n++;Spodziewam się tu segfaulta. A z tego co widzę powineneś chyba szukać '\0'
for(int i=0; i
cout << i << endl;
x[i]=pomocnicza[i];
}
ale nie znam c++ zeby powiedziec czemu :P Dodatkowo kolejna linijka x[n]=0; wyskoczy z tablicy :)
@Kuriozal: No fakt, w ogóle to usunąłem i zrobiłem tak, żeby tylko tę pomocniczą zwracał, ale i tak gdzieś mam błąd, bo tylko jedną literę pokazuje xd
Ale dzięki.
http://ideone.com/J82pQe
Masz trochę lepiej napisane.
A trochę kombinuje z tymi charami itp. bo używam po prostu wiedzy, którą posiadam. Na szczęście prowadzący nie czepia się za bardzo jeśli działa i kod jest w miarę przejrzysty.