Aktywne Wpisy
JakubWiech +156
Mili Państwo, 15 kwietnia Niemcy zamierzają wyłączyć swoje trzy ostatnie elektrownie jądrowe.
Robią to pomimo proatomowego społeczeństwa (71% społeczeństwa jest za dalszym korzystaniem z elektrowni), pomimo kryzysu energetycznego w Europie (te trzy jednostki o mocy ok. 4 GW produkują tyle energii, co 60% niemieckiej fotowoltaiki o mocy 65 GW) oraz pomimo istotnych korzyści płynących z dalszej pracy atomu (rok pracy tych elektrowni to oszczędności w skali UE na poziomie 19,4
Robią to pomimo proatomowego społeczeństwa (71% społeczeństwa jest za dalszym korzystaniem z elektrowni), pomimo kryzysu energetycznego w Europie (te trzy jednostki o mocy ok. 4 GW produkują tyle energii, co 60% niemieckiej fotowoltaiki o mocy 65 GW) oraz pomimo istotnych korzyści płynących z dalszej pracy atomu (rok pracy tych elektrowni to oszczędności w skali UE na poziomie 19,4
SlonskoBaba +23
Mianowicie zauważyłem u siebie jakieś dwa lata temu (mam 25 lat, żeby nie było), że jedno żebro wchodzi tak dziwnie pod drugie. Konkretnie ósme pod siódme, albo jakoś tak. Po prawej stronie. W zasadzie kompletnie nie przeszkadzało mi to do tej pory, ale ostatni zaczynam czuć, że coś tam jest nie tak. Problem polega na tym, że musiałbym się pewnie udać do lekarza rodzinnego, ale nie mieszkam w miejscu zameldowania. Może ktoś z Was ma coś podobnego za sobą. Jak mam to załatwić? Zmienić lekarza rodzinnego na jakiegoś tu - w Poznaniu? Załatwić to u siebie? Jak będzie najszybciej i najlepiej? Najlepiej gdybym załatwił to na NFZ, chociaż wiem, że terminy do specjalistów pewnie na 2117 są.
Potraficie coś na ten temat doradzić?
#zdrowie
A może ktoś z Was zna jakąś przychodnię publiczną w okolicy Wildy w Poznaniu?