Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie
Podpisałem papierek, że nie będę robił w podmiotach konkurencyjnych w czasie zatrudnienia do firmy do której idę. Podmioty konkurencyjne mam rozumieć coś podobnego do modelu biznesowego firmy do której idę czy wszystko związane z IT ?? zastanawiam się czy nie #!$%@?łem, bo chciałem trochę dorobić na innym etacie typu 1/4 w przyszłym roku. Czy może jeśli pójdę do kierownika i powiem, że chcę iść do firmy xyz na 1/4 to może powiedzieć, że spoko bo to nie konkurencja? jak to wygląda. To jest moja druga praca w IT więc nie wiem jak to wygląda
  • 5
@jerry_owies: ok, dzięki @r00ti: podpisałem właśnie, że w okresie pracy dla tej firmy nie będę pracował dla konkurencji. Czy to na umowie zlecenie, dzieło itp. więc tu nie chodzi typowo o czas ale jak zawrę umowę = złamałem zapisy w umowie z obecna firma
@NoToTenTego: jak nie masz ograniczeń np. że nie możesz pracować tylko dla obecnych kontrahentów firmy toi wal do kadr, że to ukryta UoP i by wprowadzili zapis uszczegóławiający.
Na B2B możesz pracować dla wielu firm i nic nikomu do tego, inaczej skarbówka cię dojedzie za ukryte uop.