@KromkaMistrz: :O czyli wychodzi na to że jeśli chciałabym coś ciut większego (dwie osoby), musiałabym pewnie wyskoczyć z większej gotówki?
zużywa tyle prądu co piekarnik
@statystyczny_yt: o kurczę, gdzieś mi mignęło że mniej, ale właśnie to że się szybciej nagrzewa mnie przekonało, ALE waham się wciąż, bo piekarnik stricte pod mięso odpalam stosunkowo rzadko.
@matra: ja mam z Juli jakiś podstawowy model i pojemność wcale nie jest mała. Moim zdaniem porcja frytek dla 3 osób starcza. Ja używam tylko do frytek.
@matra: zużywa mniej bo jeżeli chcesz piekarnik nagrzać do 180st to zajmie to np. 10 minut, a airfryer będzie gotowy w 3. To nic innego jak mały elektryczny piekarnik z termoobiegiem (wiatrakiem). Nie wiem co pieczesz, do robienia ciast się nie nadaje, tzn. są ludzie co tak kombinują, ale to jest kombinowanie i eksperymentowanie (widziałem na youtube). Zrób sobie listę co robisz w piekarniku, a
@LifeReboot: muszę sprawdzić co się sprawdza, bo mam dwa wolnowary, które dają mi o wiele więcej możliwości. Nie piekę ciast, w ogóle nie piekę niczego na mąkach, jedynie warzywa, mięso i bułki twarogowe, właśnie te ostatnie jak już to najczęściej, ale to najpewniej kwestia obejrzenia kilku modeli na żywo i ocena czy zmieszczę tyle bułek ile każdorazowo piekę, choć do tego muszę dołożyć jeszcze przecież koszt zakupu tego badziewia ;)
@matra: ja polecam do rzeczy "na chrupko" wszelkie kurczaki, czy to w panierce czy bez, jakieś kiełbaski, frytki, ryba, sajgonki itp. Piecze się lepiej niż w piekarniku, dużo szybciej i jakościowo lepiej - nie dodaje w ogóle tłuszczu, a dzięki małej misie i dość mocnemu wiatrakowi przypieka danie praktycznie z każdej strony, przy wrzuceniu większej ilości jedzenia trzeba potrząsnąć misa w trakcie pieczenia, żeby zamieszać jedzeniem. Z minusów to jest
@matra: no i odgrzewanie jedzenia, wszelkie kotlety, ziemniaki itp to 5 min czekania, bo jedyne co trzeba zrobić to wrzucić w misę i wstawić, nie musisz mieszać na patelni itp, a wychodzą o niebo lepsze niż odgrzewanie w mikrofali albo piekarniku (w piekarniku przez długi czas grzania jedzenie się wysusza)
@matra pojemność. Nie patrz na objętość tylko raczej na powierzchnię pojemnika. Ja mieszkam sam więc miałem to gdzieś ale im większa powierzchnia tym więcej wrzucisz rzeczy bez przesłaniania innych
#gotujzwykopem
@statystyczny_yt: o kurczę, gdzieś mi mignęło że mniej, ale właśnie to że się szybciej nagrzewa mnie przekonało, ALE waham się wciąż, bo piekarnik stricte pod mięso odpalam stosunkowo rzadko.
@matra: zużywa mniej bo jeżeli chcesz piekarnik nagrzać do 180st to zajmie to np. 10 minut, a airfryer będzie gotowy w 3. To nic innego jak mały elektryczny piekarnik z termoobiegiem (wiatrakiem). Nie wiem co pieczesz, do robienia ciast się nie nadaje, tzn. są ludzie co tak kombinują, ale to jest kombinowanie i eksperymentowanie (widziałem na youtube). Zrób sobie listę co robisz w piekarniku, a
@statystyczny_yt:
@matra:
Air fryer moze zuzywac nawet o polowe mniej pradu. Dlatego ze jest maly, ze szybko sie nagrzewa, a