Wpis z mikrobloga

Gram pierwszy raz w Skyrim, robię misję laska magnusa czy innego anusa, mam 11 lvl i jestem już w tych podziemiach. Serio ta gra jest tak trudna? Muszę fikołki robić i walić z magi przez 15 sekund bo inaczej te mobki mnie ściągają na 2 hity XDD
#skyrim #teso
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gigamesh: eeee? ten lvl scalling nie działał tutaj tak, jak w olbivionie, że dosłownie cały świat levelował razem z tobą. A bez dodawania nowych skilli będziesz bił ciągle tyle samo, więc jaki sens?
  • Odpowiedz
gra jest tak trudna?

@willyfog: co ( ͡° ͜ʖ ͡°) może na najwyższym poziomie trudności... 11lvl to jeszcze nisko, też pytanie jak budujesz postać, ale najlepiej rób to co każdy czyli weź sobie jakiegoś kasztana zatrudnij, żeby samemu nie biegać i zwabiaj mobków w okoliczne pułapki
  • Odpowiedz
  • 0
@tarkaz
@Gigamesh gram pod maga+1h mieczyk. Zniszczenie mam na 49pkt i piorunami se wybijam a co nie da rady to mieczyk. + Lekka zbroje rozwijam. Ogólnie to mam problem z rozróżnieniem misji pobocznych od misji fabularnych i biegam jak poparzony po tych misjach byle co i byle jak XD
  • Odpowiedz
@willyfog: jak chcesz easy mode to idz w pelnego stealth łucznika/sztyletownika. Zrob misje gildii zlodziei w tym miescie przy jeziorze a potem gildii tych p-----w asasynow. Skradaj sie wszedzie gdzie sie tylko da. Nie bierz zadnych pomagierów. Masz wtedy 90% mobów w grze(nie liczac smokow, smoki sa wtedy problematyczne) na 1 hita i sam nie zbierasz dmg bo od razu sie ukrywasz
  • Odpowiedz
@willyfog: Ja jechałem full magia, a jak już byłem w podbramkowej sytuacji to wyciągałem dwuręczny miecz, także jak coś to magia wcale nie jest taka zła, można na różne taktyki celować, np mocno ofensywnie i walić obiema rękami, albo mieć w jednej tarczę magiczną, albo magii uzywac tylko leczniczo etc.
  • Odpowiedz
problem z rozróżnieniem misji pobocznych od misji fabularnych

@willyfog: główna fabuła jest ze smokami, zaczyna się od tego, że masz iść do Białej Grani pogadać z Jarlem, a poza nią masz drugoplanowy wątek z wojną, możesz dołączyć do cesarskich albo rebeliantów... są jeszcze większe sidequesty z gildiami - złodzieje, mroczne bractwo, towarzysze i magowie, natomiast wszystko inne rzeczy od randomowych NPC to poboczne rzeczy... najlepiej przechodzić grę trzymając się jednego
tarkaz - > problem z rozróżnieniem misji pobocznych od misji fabularnych

@willyfog...

źródło: comment_16717458461IscZg3nxuh7C18SlOLoP2.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
no teraz już nie chce mi się zmieniać/od nowa grać..

@willyfog: za 1 razem tez chcialem grac magiem z podobnym chyba nawet skillsetem jak Ty i odpuscilem ( ͡° ͜ʖ ͡°) zaczalem poprostu grac w inny sposob ta sama postacia, ta gra nie kara za to jakos szczegolnie
  • Odpowiedz
@willyfog: zacząłem grać w Skyrima trzy tygodnie temu i nabiłem już ~35h gry. Gram pure magiem, nie mam nawet kozika w ekwipunku. Mam teraz 20lvl, ukończyłem linię fabularną w Akademii Magów i grając na domyślnym poziomie trudności Czeladnik, jestem już niemal niepokonany, oczywiście grając z głową, nie piszę tu o graniu w stylu Rambo bo wtedy jednak niepokonany bym nie był. Tak czy siak - nie poddawaj się i graj
  • Odpowiedz
@willyfog Myślę, że problemem jest to, ze skupiasz się na levelowaniu dwóch umiejętności walki na raz, a wrogom z każdym kolejnym twoim levelem rosną staty. Gdybyś skupił sie na jednej umiejętności to zadawałbyś większe obrażenia samą magią albo mieczem. Ogólnie nic straconego, podexp się trochę, wydaj hajs u trenerów albo kup lepsze zaklęcia i dość szybko będziesz niepokonany.

Osobiście uważam, ze combo miecz i zniszczenie średnio działają, bo obie umiejętności polegają
  • Odpowiedz