Wpis z mikrobloga

Dla tych, którzy krytykują strój Zełeńskiego podczas wizyty w USA, tutaj macie Churchilla w Białym Domu podczas IIWŚ.

@orpblyskawica: Szczerze jak mnie irytuje zawsze przykładanie wagi do stroju, a bardziej narzucanie innym co mają nosić. "idę na wesele muszę kupić nową sukienkę" a co złego jest w tej w której byłaś ostatnio nówka sztuka przecież. Dwa razy się nie chodzi ! co ludzie powiedzą.....
Z szacunku do innych ludzi każdy powinien
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@VWgolf3: ja do Zelenskiego nic nie mam bo właśnie dobrze wygląda w takim "wojskowym" stroju pokazując, że jego kraj jest w stanie wojny a nie paraduje w jakiś garniakach za 40k. Co do Twojego wpisu jednak są jednak niektore okoliczności przy których możnaby dla chociażby dobrego smaku zachować jakieś standardy. W chooyu mam kto jak chodzi po ulicy ale np. na pogrzeb wszyscy ubierają się na czarno bo symbolika, powaga. Możesz
@MrFisherman
Widzę, że nie sprecyzowałem poprzednio. Właśnie na pogrzeby powinno się iść w stroju odpowiednim do pogody. Jeśli jest ciepło to w krótkich spodenkach, kolorowej letniej koszulce.
Oczywiście możesz się nie zgadzać ze mną, ale dla mnie szacunek do innego człowieka to jego odpowiednie traktowanie, nie sztuczne przebranie.
Każdy głupi może założyć czarny garnitur, nie każdy może, nie każdy chce od serca się pojawić na pogrzebie, wspomnieć wspólne miłe chwile.
Wolałbyś na
@MrFisherman
Załóżmy, że masz problem potrzebujesz pomocy, wsparcie. Dzwonisz do dwóch znajomych jeden przyjdzie w tanich ciuchach wysłucha cię i ci pomoże, drugi przyjdzie w stroju za 20 k zł, zegarek 50 k zł i oleje cię.
Kogo uznasz za czubka?
Dlaczego oceniamy kogoś po stroju, a nie po jego zachowaniu?
@orpblyskawica ok mam ( ͡ ͜ʖ ͡) Churchill is standing outside the White House with Roosevelt emissary Harry Hopkins and his daughter, Diana, and Fala, the President's Scotch terrier. Diana appears more interested in Fala than in Churchill.
@orpblyskawica: Mógł nawet w koszulce z myszką miki przyjść niby ale nie rozumiem, ubranie garnituru i to jeszcze jako osoba którą ma tyle ludzi pod sobą więc nawet nie musi go sama kupić, wyprasować koszuli czy butów wybrać trwa mniej niż minutę więc jest to jedynie czysto PR zagrywką więc czym sie podniecać xd równie dobrze mógł w trakcie podróży mogli mu go dać i by go ubrał xdd
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@VWgolf3: rozumiem Twój punkt widzenia ale z tym "szacunek dla drugiego człowieka poznasz po jego/twojej minie gdy spędzacie razem czas, nie po ubiorze." to na pogrzebie możne być ciężko xd jak się ubierzesz zbyt kolorowo to może zostac odebrane jakby się cieszył z tego że umarł. Zakładając czarny kolor pokazujesz że jesteś w żałobie. I nie miej do mnie pretensji, to nie ja powiązałem kolory z odpowiednimi emocjami/symbolami (czarny = żałoba,