Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Proszę niech ktoś mi pomoże. Mój ojciec się dowiedział, że jestem gejem i miałem awanturę w domu. Przywalił mi w twarz ale co mam robić skoro do matury mam pół roku. Piję teraz alko i wrzeszczy do matki, że zabije ciotę. Nie mam pojęcia co robić.

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63a0eb1cba11279a731b136d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damienbudzik: Tak ¯_(ツ)_/¯ Wysłałam anonimowa wiadomość, co może zrobić, jeśli obawia się o swoje zdrowie plus lista ważnych telefonów: https://forumprzeciwdepresji.pl/wazne-telefony-antydepresyjne

Bardziej mi chodzi o to, że były już sytuacje z wpisami o chęci popełnienia samobójstwa nawet, a dodający ograniczył się tylko do dodania, a potem się tłumaczył, że „nie czytał dokładnie”. A takie sytuacje powinny być od razu zgłaszane lub chociaż wyzwalać procedurę z przekazaniem listy podmiotów, gdzie można otrzymać
  • Odpowiedz
czy oprócz zaakceptowania wpisu zrobiłaś coś jeszcze skoro jest tu jawny apel o pomoc?

@ismenka: nie.
Za to mirki podały telefony zaufania, więc nie jest tak, że wpis przeszedł bez odzewu.

Bardziej mi chodzi o to, że były już sytuacje z wpisami o chęci popełnienia
  • Odpowiedz
po prostu to tragedia dla ojca jak i dla opa

@tumiwisizm: Tragedią jest to że taki z-----y przemocowy ojciec-s-----a jeszcze nie siedzi na oddziale zamkniętym.

Jak ktoś nie potrafi zaakceptować takiej błahej rzeczy jak to że jego syn woli chłopów od bab, to wcale nie powinien zostawać rodzicem.
Ale dla znacznej części naszego społeczeństwa nienawiść do drugiego jest cnotą, a współczuciem obdarza się oprawcę a nie ofiarę.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Natychmiast tel na policje i zgloszenie przemocy domowej oraz grozb karalnych. Domagaj sie pomocy w zalozeniu niebieskiej karty i kaz matce obiecac przy policjancie, ze jak stary podniesie na Ciebie reke to dopilnuje by przyjechala policja i go w------a z domu - mozna cos takiego zrobic dzieki tej nowej ustawie. No i potem uwazaj, bo stary moze sie na Ciebie czaic.
  • Odpowiedz