Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2116
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nikt nikomu nie sprzed Lotosu, szury.

Sprzedana została przede wszystkim cześć stacji, a to tylko dlatego, że nakazała nam to UE.

@Kapitalista777: Pani redaktur my nie chcieli sprzedawać ale UE nas zmusiła ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Unia nic nam nie kazała tylko postawiła warunek...
  • Odpowiedz
@Jabby: i tak wlasnie wyglada polska jeden chcial i mu sie nieudalo to przyszedl nastepny i sprzedal choc niechcial. tak czy siak mission successful. myslicie ze po pisie ktos przyjdzie naprawiac polske? beda dalej drenowac to co pisowi sie nieudalo to nastepni zrealizuja.
  • Odpowiedz
30% za 1 mld to grosze + pewne dodatkowe źródło surowca na 30 lat

@bolekone: tak pisowski analfabeto ekonmomiczny, to grosze
W SAMYM 1 KWARTALE 2022 ROKU LOTOS MIAŁ 1,22 MILIARDA ZŁOTYCH ZYSKU NETTO
i to nie jest nic niezwykłego, bo co kwartał od jakiegoś czasu wyniki oscylują wokół miliarda złotych netto. Teraz, przy rekordowych cenach paliw będą znacznie, znacznie większe (wystarczy spojrzeć na Orlen)
Paniał, czy rozrysować ci to
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: Orlen nie ma i nigdy nie miał monopolu. Polska jest w Unii oznacza, że można sprowadzać paliwo z calego wspólnego rynku, a dodatkowo w Poslce działa cała masa zagranicznych koncernów paliwowych.

@lagi_mozgu: jaki z ciebie cymbał xD
Wcale nie ma pozycji dominującej i wcale na stacjach innych sieci nie kupujesz (głównie) paliwa z dostaw Orlenu. Jebnij się w ten pusty czajnik dzbanie.
  • Odpowiedz
Wcale nie ma pozycji dominującej i wcale na stacjach innych sieci nie kupujesz (głównie) paliwa z dostaw Orlenu

Zgadza się, Orlen nie ma pozycji dominującej w Europie. Inne stacje kupują paliwo Orlenu bo jest po prostu najtańsze. Ot cała tajemnica.
Nikt nigoko nie zmusza do zakupu paliwa w Poslce, BP, Shell czy inne duże koncerny mają własne rafinerie w innych krajach, a do Wrocławia czy Szczecina bliżej jest do rafinerii w Niemczech niż do
  • Odpowiedz
@Crash11: czyli jak zarabiałem wtedy 1500 zł to tak jakbym zarabiał teraz 25 000 zł. Okej to wszytsko zmienia, kompletnie wypadło mi z głowy, że za Tuska zarabiając najniższą stać mnie było na kredyt na mieszkanie i jeszcze zostawało na wakacje na Dominikanie 4 razy w roku. Mój błąd.
  • Odpowiedz