Tytuł:Edge of Darkness Autor:Kyla Stone Gatunek:fantasy, science fiction Ocena: ★★★★★★★★☆☆ Wydawnictwo:Paper Moon Press Liczba stron:357 Forma książki:e-book Trzeci tom serii Edge of Collapse i ostatni jaki opiszę, bo albo ktoś jest nią już zainteresowany, albo i tak sobie odpuści ;)
Tym razem zmieniamy narrację i w jednym tomie mamy na raz niemal wszystkich bohaterów. Moim zdaniem ten tom jest pierwszym właściwej historii, po dwóch poprzednich w formie wstępu do dwóch ścieżek naszych bohaterów. Goodreads uważa inaczej, ale pozwolę sobie się nie zgodzić ;) Wracamy do Hannah i Liama, Milo i jego opiekunki oraz Noah, który w ferworze ratowania swojego małego świata, delikatnie zapomniał, że ma syna.
Możecie powiedzieć, że nic nowgo się tu już nie wydarzy, ale to nie prawda, bo dzieje się i to całkiem sporo. Nasi bohaterowie mierzą się z kolejnymi przeciwnościami losu, próbując przetrwać w świecie tak dobrze znanym, choć teraz bardzo odległym, przez brak prądu.
Odpowiadając na pytanie: Dlaczego ta seria mnie tak wciągnęła? Chyba brakowało mi podobnego postapo, takiego, które nie zamyka się w jednej książce i takiego, które nie dzieje się w odległej przyszłości.
Tytuł:
Edge of Darkness
Autor:
Kyla Stone
Gatunek:
fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★★☆☆
Wydawnictwo:
Paper Moon Press
Liczba stron:
357
Forma książki:
e-book
Trzeci tom serii Edge of Collapse i ostatni jaki opiszę, bo albo ktoś jest nią już zainteresowany, albo i tak sobie odpuści ;)
Tym razem zmieniamy narrację i w jednym tomie mamy na raz niemal wszystkich bohaterów. Moim zdaniem ten tom jest pierwszym właściwej historii, po dwóch poprzednich w formie wstępu do dwóch ścieżek naszych bohaterów. Goodreads uważa inaczej, ale pozwolę sobie się nie zgodzić ;) Wracamy do Hannah i Liama, Milo i jego opiekunki oraz Noah, który w ferworze ratowania swojego małego świata, delikatnie zapomniał, że ma syna.
Możecie powiedzieć, że nic nowgo się tu już nie wydarzy, ale to nie prawda, bo dzieje się i to całkiem sporo. Nasi bohaterowie mierzą się z kolejnymi przeciwnościami losu, próbując przetrwać w świecie tak dobrze znanym, choć teraz bardzo odległym, przez brak prądu.
Odpowiadając na pytanie: Dlaczego ta seria mnie tak wciągnęła?
Chyba brakowało mi podobnego postapo, takiego, które nie zamyka się w jednej książce i takiego, które nie dzieje się w odległej przyszłości.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
343/2022
#bookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter