Wpis z mikrobloga

#40kontra20

Ten program to w sumie smutny obrazek. 40stki robią tło i są po to, żeby generować dramy i pluć zazdrością, bo w kręgu zainteresowania obu facetów są 20stki. Z 40stkami są dojrzalsze rozmowy, tańce, heheszki, ale całowanie się i flirt i chemia już ewidentnie z młodszymi.
Amira mnie rozbawiła, jak mówiła że Tomek i Magda są bez szans, bo on ma 28lat, a ona 40 i że to przepaśc i inny etap w życiu (z czym ogólnie całkowicie się zgadzam), ignorując jednocześnie, że między nią a manipulantem jest 17 lat i sytuacja wcale nie jest lepsza xD
Swoją drogą zupełnie nie kumam, dlaczego młode dziewczyny, mając na widoku przystojnego, młodego Tomka, który zdaje się mieć całkiem spoko charakter, wybierają tego podstarzałego parszywca.
Skonczy się tak jak ostatnio, czyli "wygrają" dwie dwudziestki.
Btw czy on im się tam przyznał że ma prawie dorosłe dzieci? xD
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChicaNaWykopkach: Tu się trochę nie zgodzę z Tobą
Taki dzidziapiernik jak mu już stuknie 40 przeżywa drugą młodość to zaczyna się interesować małolatami.A są małolaty, które lubią podstarzałych lowelasów byle mieli grube portfele. Stąd dzidziapiernik ma zainteresowanie.
W drugą stronę niestety jeszcze jesteśmy nieprzygotowani, że młody przystojny chłopak zwiąże się na poważnie z nawet hot 40tką. Sam zresztą Juniorek w rozmowie z Dziadkiem to podkreślił, że za duża różnica wieku
  • Odpowiedz
@crazy_frog nie no, wiadomo, że jest w lepszej sytuacji, bo Tom chce młodą, a Tomek nie chce starej. To jest oczywiste. Dlatego ten program to gorzka refleksja dla kobiet za ścianą.
Jednak z mojej perspektywy, gdzie jestem starsza od Amiry, ale młodsza od Magdy, uganianie się za kimś 17 lat starszym czy 12 lat młodszym to jakaś padaka. Zwyczajnie czułabym jakiś dysonans, facet powyzej dychę starszy, jeszcze z byłymi żonami i
  • Odpowiedz
@crazy_frog nie widziałam Twojego wcześniejszego wpisu, kiedy pytałam z czym się nie zgadasz:)
No dokładnie, takie mamy konwenanse, że różnica wieku może funkcjonować tylko w jedną stronę. Ja się tylko dziwię tym młodym dziewczynom, że nie chcą się wiązać z rówieśnikami, typami do 5lat starszymi, bo w ich opini są niedojrzali (lol, bo one prezentują szczyt dojrzałości emocjonalnej), a gustują w typach z kryzysem wieku średniego, utwierdzając go tylko w przekonaniu,
  • Odpowiedz
@ChicaNaWykopkach ze wszystkim się zgadzam co napisałaś, ale jednak ta płodność ma znaczenie dla ludzi, którzy chcą mieć rodzinę (z dziećmi)...kurna ja na miejscu facetów jednak brałabym to pod uwagę, chyba, że ktoś ma już ten etap za sobą ¯_(ツ)_/¯
Pytanie tylko jakiej gromadki dorobił się papcio Tom w trampkach, ze swoimi "dziewczynami" xD..I na jakim etapie życia jest xD
  • Odpowiedz
@MiLobuzik podobno ma dorosłego syna, i nastoletnią córkę:D śmieję się z tą płodnością, bo to często argument podnoszony za atrakcyjnością młodych kobiet.
Ale nawet gdyby nie miał, to wydaje mi się, że na wszystko jest czas i dzieci w okolicach 50tki lub później (o zgrozo pan z familiady), jest skrajnie egoistyczne. Za wcześnie niedobrze, ale za późno tez nienajlepiej.
  • Odpowiedz