@DexterFromLab: nawiązuje do tego pić rel @majkitb: mam w planie zdobyć kilka zrazów starych odmian jabłoni z instytutu i poszczepic na moich drzewkach i podkładkach które kupiłem w tym roku. A owszem śliwy morele czy brzoskwinie i nektaryny na wiosnę będę próbował na ałyczy zaszczepić. I potem w sierpniu ewentualnie okulizowac
@DexterFromLab: robiłem nożykiem do tapet ostatnie dwa sezony to 66% przyjęć miałem bo nie dolegało dobrze, nie utniesz rowno zraza nie mając jednej krawędzi prostej. Patrz tu. Pomiędzy tym zdjęciem i następnym było pol roku, pierwsze z 17 maja
@Pesa_elf: jeśli chodzi o cięcie to trochę bawiłem się w modelarstwo. Jak chciałem mieć równą powierzchnię to musiałem ciąc całą długością noża, musiał być ostry i świeży. Pod koniec cięcia trzeba zmniejszać nacisk a siła powinna być możliwe skierowana w kierunku cięcia. Nie ciąlem gałazek tylko cienkie listewki i mogłem je kleić. Może tutaj jest podobnie?
#heheszki #chwalesie #zainteresowania #ogrodnictwo #ogrod
źródło: comment_1670960105aJvYIW0mnFxU4eL08Qw1Ie.jpg
PobierzChyba najmniej kontrowersyjne szczepienie. (ʘ‿ʘ)
@majkitb: mam w planie zdobyć kilka zrazów starych odmian jabłoni z instytutu i poszczepic na moich drzewkach i podkładkach które kupiłem w tym roku.
A owszem śliwy morele czy brzoskwinie i nektaryny na wiosnę będę próbował na ałyczy zaszczepić. I potem w sierpniu ewentualnie okulizowac
źródło: comment_1670960747C5or5XXHcI2Z6e1TSvQ1Hi.jpg
Pobierzźródło: comment_1670961224YcIvUWB70xv7L7GdurtxSy.jpg
Pobierzźródło: comment_1670961262u45GHWwWHFR7VYM1EgnJyc.jpg
Pobierz@Pesa_elf: Co to za instytut?
Zrazy?