@skytz: Wyśmienite, mięsko nie było żadnym suchym wiórem, surówka świeża, no i sosik elegancki, zawsze mam ochotę spytac właściciela w takich chińczykach gdzie kupują ten sos lub jak go robia, ale ciężko w ogóle złożyć zamówienie, a co dopiero wypytac o coś szczegółowo jak nic po polsku nie mówią.
@a_jozewic: serii chodzi o laktozę? Masz też analogiczne problemy po wypiciu mleka czy po maśle? Ja raz na miesiąc zjem kfc, raz w tygodniu cos a'la fastfood prawie nigdy nic nie miałem z brzuchem
@Swiezak__93przyszlyAlpha sos to pewnie baza na jakimś bulionie + sojowy i rybny/ostrygowy, zapewne glutaminian sodu+ ewentualnie przyprawy (cynamon, imbir, pieprz, czosnek, kolendra) i warzywa (+ skrobia kukurydziana do zagęszczenia)
@NieBendePrasowac: nie wiem czy potwierdzone info ale często na wykopie widziałem że ludzie piszą o tej laktozie. Sam jakąś nietolerancje mam. Jak wypije jedną kawę z mlekiem to jest git, ale jak dołożę do tego jakieś płatki z mlekiem to już zaczyna się ból brzucha. A po KFC zdecydowanie jest najgorzej
Byłem na wschodzie słońca na śnieżce, piękny to był widok. Muszę to powtórzyć kiedyś. Na zdjęciu moment wschodu słońca. #gory #sniezka #karkonosze #sudety
#jedzenie
Ja raz na miesiąc zjem kfc, raz w tygodniu cos a'la fastfood prawie nigdy nic nie miałem z brzuchem
@hahaha322: https://niebonatalerzu.pl/2016/04/ostry-sos-chili-jak-od-chinczyka-sos.html
Komentarz usunięty przez autora
@Swiezak__93przyszlyAlpha: