Aktywne Wpisy
JulianGangol +5
Aha a tak w ogole to nie ma wielkiej roznicy czy Chic keksowal 14 czy 15 latke. Jak sama chciala i nie protestowala to nie ma to znaczenia. Ma jedynie dla sztywnego prawa. Jak typiara miala 15 lat i 1 dzien to juz gitowa tak bo jest legalna a jak miala 14 lat i 360 dni to juz nie gitowa i wielki pedo tak? Bzdura totalna. Jak podstepem nie doprowadzal ja do
egofigerepopulus +11
Chciałbym się z wami czymś podzielić.
To co się obecnie dzieje na świecie, to realizacja planu który jest zniewoleniem ludzkości, Polaków trzeba wytępić bo rasowo są najwyższym gatunkiem na tej planecie. Rozumiem, że nie jesteście tego w stanie pojąć i być może to dla wielu wydaje się śmieszne. Tylko zaznaczę, że przez nasz kraj przetoczyły się dwie wojny światowe, byliśmy za wszelką cenę eksterminowani, pozbawieni państwa na 123 lata, pewna nacja chce
To co się obecnie dzieje na świecie, to realizacja planu który jest zniewoleniem ludzkości, Polaków trzeba wytępić bo rasowo są najwyższym gatunkiem na tej planecie. Rozumiem, że nie jesteście tego w stanie pojąć i być może to dla wielu wydaje się śmieszne. Tylko zaznaczę, że przez nasz kraj przetoczyły się dwie wojny światowe, byliśmy za wszelką cenę eksterminowani, pozbawieni państwa na 123 lata, pewna nacja chce
Co, wypłacanie co miesiąc? Nie wiem, o czym Pan mówi, tak się nie da. Nigdy o czymś takim nie słyszałam.
Co do #!$%@?.
https://www.mojeppk.pl/aktualnosci/Wycofanie-srodkow-z-PPK-to-nie-koniec-oszczedzania-.html
Czyli jezeli dobrze rozumiem, wyplacanie co miesiac jest ok ale trzeba to zrobic w taki sposob ze co miesiac zapisujesz sie i wypisujesz z ppk?
@Glikol_Propylenowy: nie opłaca się wypisywać.
PKO BP
Ja bym nie ruszał na twoim miejscu.
@Kliko: nie, umowę z instytucją obsługującą PPK podpisuje pracodawca.
i nie PKO BP czyli bank tylko PKO TFI czyli towarzystwo funduszy inwestycyjnych - jak już byłeś raz w banku i zdefiniowałeś rachunek do przelewów to logujesz się na https://i-fundusze.pl/ i tam sobie zlecasz już ZWROT (słowo klucz, powtarzam jak mantrę: zwrot i wypłata to nie
Zwrot jest możliwy co miesiąc. "Wypłata transferowa" jak zmieniasz fundusz przy zmianie pracy i właściciel nowej firmy ma umowę z kim innym. Sam nie możesz zmienić funduszu. Tzn. możesz - jak pójdziesz do
Kurczę, szukałem tego przed pierwszą wizytą w banku i nie znalazłem takiej opcji na tej stronie. Wchodzę teraz, szukam i znalazłem opcję "wypłać środki", ale dostaję taki
@Glikol_Propylenowy: no to pozostając w ppk i wypłacając co miesiąc miałbyś 3% zamiast 2, ale co kto woli, nikt Cię zmuszał nie będzie.
@EdekMoczygeba: zdąrzyłeś napisać wiadomość zanim ja wysłałem swoją.
Ostatecznie stwierdzili, że nie ma takiej technicznej możliwości i w ich banku można wypłacić