Wpis z mikrobloga

Spec że mnie żaden ale podobne ślady miałem jak mi ekstruder przeskakiwal

@Archix: Można to jakoś naprawić? W sensie aby następne druki były lepsze?
  • Odpowiedz
@Variv: jeśli to ekstruder to najpewniej musisz dokręcić albo odkręcić śrubę która dociska filament do zębatki.

Ale znając życie to wina pewnie jest w czymś innym a ja #!$%@? głupoty xD
  • Odpowiedz
jeśli to ekstruder to najpewniej musisz dokręcić albo odkręcić śrubę która dociska filament do zębatki.

Ale znając życie to wina pewnie jest w czymś innym a ja #!$%@? głupoty xD

@Archix: Będę drukować następne modele, obserwować i badać temat. Dzięki za odpowiedzi. Aha i założyłem tag ( ͡º ͜ʖ͡º)( )
  • Odpowiedz
ale ze się cała zatrzymuje?

@Archix: W sensie ta dysza co drukuje na chwile staje w miejscu. Drukarka jako drukarka działa cały czas.
  • Odpowiedz
@Variv: wygląda jak włączony power loss recovery, wyłącz to z menu drukarki lub dodaj na początku gcodu "M413 S0" /edit widzę z poprzednich postów że drukowałeś też z cury, to może być też przyczyną, lepiej z karty.
  • Odpowiedz
wygląda jak włączony power loss recovery, wyłącz to z menu drukarki lub dodaj na początku gcodu "M413 S0" /edit widzę z poprzednich postów że drukowałeś też z cury, to może być też przyczyną, lepiej z karty.

@kostekzg: Dodałem to m413 i nic nie dało. ALE kurde druknąłem z karty SD jak ręką odjął!. Więc albo faktycznie coś z curą albo kabel USB. Kupie chyba dla testu cabel usb 3.0 i sprawdzę.
Variv - > wygląda jak włączony power loss recovery, wyłącz to z menu drukarki lub dod...

źródło: comment_1671056404yC0IIU7OiB5eRLxD3mg96Z.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz