Wpis z mikrobloga

Czy to normalne, że jak włączam namierzanie rakiet to nie zawsze załapuje? czasem zero reakcji, czasem na chwile się pojawi zielony okrąg i znika, no a czasem normalnie się włącza i próbuje namierzyć.

#warthunder
  • 12
@Kiubi: Rakiety są mocno #!$%@?, często trafienie to loteria. Też miewam tak jak opisujesz, jednak mnie bardziej irytuje jak rakieta namierzana radarem gubi go kilometr przed celem pomimo iż wcześniej przeleciała dziesięć bez problemu.
@Kiubi: Nie ma w tym nic dziwnego. Wszystko zależy od konkretnej rakiety i ewentualnie radaru oraz trybu w jakim pracuje. Jakbyś wrzucił nagranie sytuacji o której mówisz, to na pewno będzie się dało logicznie wytłumaczyć co jest nie tak.

jednak mnie bardziej irytuje jak rakieta namierzana radarem gubi go kilometr przed celem pomimo iż wcześniej przeleciała dziesięć bez problemu.

@Marcin3005: A to już w ogóle dziwne nie jest bo naprowadzaną
@MatPL1122: @Marcin3005: Czyli jednak wydaje się to normalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Drmscape2: a masz wiedzę co może zakłócać to namierzanie? Czemu czasem się w ogóle nie włącza? nie znajduje żadnego źródła podczerwieni? czy może za dużo znajduje?
@Drmscape2: Chyba wszystkie na podczerwień jakimi grałem, ale najwięcej póki co to aim-9b więc tutaj jestem pewny, że co trochę takie problemy występowały
@Kiubi: to jest jedna z najwcześniejszych wersji o niewielkim zasięgu. Realnie jakieś 3 km i możesz namierzać tylko od tyłu. Także cudów się nie spodziewaj bo te pierwsze sidewindery to służą bardziej do zmuszenia celu do zmiany kursu żeby choć odrobinę stracił szybkość żeby go móc dopaść.