Wpis z mikrobloga

#rokgier

1429 - 1 = 1428

Assassin's Creed Liberation HD - wersja HD gry pierwotnie wydanej na PlayStation Vita (Ogrywałem na PC). Gra bardzo średnia jeżeli brać pod uwagę dwie poprzednie części serii (3 i 4) Poziom historii zbliżony do Assassin's Creed Revelations czyli słaby/średni. Ogólnie gra ma kilka patentów, które bardzo chętnie widziałbym w pełnoprawnych częściach tejże serii, chociażby system ubioru oraz bicz (broń, poręczna i przydatna). Gra zajęła mi niecałe 6h do ukończenia głównego wątku + do synchronizacji wszystkich punktów widokowych oraz stron pamiętnika. Optymalizacja dobra ale trzeba brać pod uwagę, że gra to tylko konwersja z PS Vita + podbicie jakości niektórych tekstur, ogólnie graficznie na poziomie AC2/Brotherhood. Trzeba też mieć na uwadze to, że gra została stworzona przez bułgarskie studio Ubisoftu czyli Ubi Sofia.
majkel93 - #rokgier

1429 - 1 = 1428

Assassin's Creed Liberation HD - wersja HD ...

źródło: comment_UjrvwCCHOmx0yJQugAo34NrDWNxSmQTY.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@majkel93: kupiłem jedynke, przeszedłem w pół dnia (bez znajdźków) i gra już wtedy mi się znudziła, pierwszy raz w życiu, w grze akcji, monotonia tak zniszczyła mi rozgrywkę. a pamiętam ze skok wiary w połączeniu z moim lękiem wysokości dawał mi uczucie jakbym naprawdę spadał
  • Odpowiedz
AC2 oraz Brotherhood to moim zdaniem najlepsze części serii. AC1 było takim wprowadzeniem i sprawdzeniem czy seria się przyjmie, AC Revelations to takie ciągnięcie juz historii Ezio, była nudna jak flaki z olejem i w ogóle nie klimatyczna. AC3 spoko, fajna epoka ale brak "życia" w voice-actingu głównej postaci był odstraszający.
  • Odpowiedz