Aktywne Wpisy
WenerowaAngela +45
Echh spanie w jednym łóżku ale pod osobnymi kołdrami to coś zajebistego.
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Patanou +1
czy taki komputer wystarczy na początek kupowany głównie w celu korzystania z różynch narzędzi AI, bardziej podstawowch?
Procesor: Intel® Core™ i7 3770 3.4 GHz ( 3,9 GHz Turbo Boost )
Pamięć RAM: 16 GB DDR3
Dysk: 1000 GB SSD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Zasilacz: Silent 500W ATX
czy 1800zł to dobra cena za nowy?
budżet max 1800zł
#komputery #pytanie #informatyka #programista15k
Procesor: Intel® Core™ i7 3770 3.4 GHz ( 3,9 GHz Turbo Boost )
Pamięć RAM: 16 GB DDR3
Dysk: 1000 GB SSD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Zasilacz: Silent 500W ATX
czy 1800zł to dobra cena za nowy?
budżet max 1800zł
#komputery #pytanie #informatyka #programista15k
#polska #prawo #prawojazdy #polskiedrogi #kierowcy
Czy takie oznakowanie skrzyżowań ci się podoba i chciałbyś takie wdrożyć w Polsce?
Chodzi o znaki pionowe.
Nie. U nas na takim skrzyżowaniu są jeszcze inne znaki.
Komentarz usunięty przez moderatora
@janekplaskacz: co z nimi bo nie skumałem. Poniżej polskie skrzyżowanie.
@janekplaskacz: czy chodzi o to, że wisi na słupie od świateł?
nie
1. spadnie snieg, nie bedzie widac strzalek na asfalcie. skad mam wiedziec z ktorego pasa moge jechac prosto/lewo?
2. swiatla beda w trybie nocnym i bedzie migac tylko zolte. skad mam wiedziec ze tam jest przejscie dla pieszych?
Skrzyżowanie w oznakowaniu wg polskich przepisów:
Chciałbym, żeby ktoś mi choć raz wyjaśnił dlaczego Niemcy, Duńczycy, Szwedzi, Norwegowie, Finowie wiedzą i dają sobie radę. Jak oni to robią i dlaczego u nas się nie da?
nie wiem, a jak by mnie to tak mocno interesowalo to na poczatek szukal bym odpowiedzi tutaj
https://www.gov.pl/web/gddkia/dane-kontaktowe
Raczej minister infrastruktury, bo to on wydał rozporządzenie zwane czerwoną książeczką. Problem w tym, że najpierw ogół musiałby stwierdzić, że to co jest u nas jest złe. A z tym jest problem. Mamy znakozę i będziemy mieli znakozę, bo Polacy kochają znaki. Właśnie to widać po wynikach ankiety.
Gdyby ankieta miała oddanych z tysiąc głosów i gdyby za szwedzkim (zachodnim) modelem była zdecydowana większość to można by próbować przekonywać ministra.