Wpis z mikrobloga

@s---k: Powolutku zaczynam, ale to nie jest proste z tak ciężką depresja (,) 27 mam wizyte u psychiatry może da mi L4 i pewnie jakieś piguły. Bo nawet według psychologa jestem w stanie tak ciężkim, że bez leków nie dam rady.
@dizzy126: od 500mg do 3g. No tylko taka jest. Tylko doczytaj, żebyś miał samą agmatynę w składzie.

Możesz też spróbować suszonej natki pietruszki, nawet 10-15g, końska dawka apigeniny i lutoleiny. Najlepiej z tłuszczem przyjmować, z oliwą np. Gość mi pisał na reddicie, że tylko to na niego działa i to działa tak, że wpada w euforię.
@dizzy126: poza tym to witamina D, omega 3, magnez, cynk, witaminy z grupy B(płatki drożdżowe, mają wszystko poza b12), ale też witamina C, która bierze udział w produkcji neuroprzekaźników, tlenku azotu, działa antyhistaminowo itd. Zwłaszcza jak masz słabą dietę i do tej pory się tym nie interesowałeś. Poziom witaminy D możesz przebadać. Możesz sobie robić smoothie z warzyw, owoców, nasion i przypraw. Kurkumina z kurkumy np ma bardzo silne działania antyzapalne,
@ameneos: Jem ryby, magnez i cynk i B łykam, jem dużo jajek, zawsze badania krwii były ok ( ͡° ʖ̯ ͡°) więc raczej nie jest wina niedoborów, nabyłem depresji 22 lata temu przez traumatyczne wydarzenie i się olewało bo się nie wiedziało, że mam. Teraz mi głównie praca pogłębia. Dlatego chcę zmienić (,)